Merkez Bankası kararı sonrası Bu bankalar faiz indirimine gidiyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kredi kullanmak isteyen vatandaşların tamamına müjdeli haberi verdi. Bundan böyle kullanılacak olan tüm krediler için düşük kredi faiz oranları kullanılacak.

Merkez Bankası kararı sonrası Bu bankalar faiz indirimine gidiyor! Bu fırsatı kaçırmayın!
Yayın Tarihi: 5.09.2020 15:42:00

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kredi kullanmak isteyen vatandaşların tamamına müjdeli haberi verdi. Bundan böyle kullanılacak olan tüm krediler için düşük kredi faiz oranları kullanılacak. Bankalara kredi çekmek için gidecek olan müşterilere bireysel kredi faiz oranları teklifleri verilebilecek. Kişilerin kendi kredi notu ve kredi sicil puanlarına göre atama yapılarak belirlenmiş olan kredi faiz oranları teklifleri verilebilecek. Bu imkândan faydalanmak isteyen tüm vatandaşlarımızın bankalara bireysel başvuru yapmaları gerekecek. Ancak aşağıda yazılı olan tüm şartları taşıyan vatandaşlarımız faydalanabilecek. Tarihin en düşük maliyetli ve gerçek manada en uygun kredi faiz oranları teklifleri verildiği Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından ifade edildi. Bundan böyle kullanılacak olan tüm kredi faiz oranları çok daha uygun hale gelebilecek.

Kredi kampanyaları 2020 yılında çok daha uygun hale geldi. Bundan böyle ekonomimizde yaşanan tüm sıkıntıların giderilebilmesi için bankalar kredi tüketicilerine hızlı ve kolay çözümler sunabilecek. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından verilen kararlar neticesinde bankaların faiz indirimine gitmesi yasal bir zorunluluk haline geldi. Yüksek faizli kredi çekmiş olan tüm vatandaşlarımız şu an ki banka kredi faiz oranlarından yapılandırma talep ederek geçmişte kullandıkları yüksek kredili faizlerden kurtulup düşük faizli kredi oranlarından faydalanabilecek. Süreçte bankalar BDDK kararı ile kredi erteleme başvuruları almaya başlarken borç öteleme işlemlerinde alınan yüksek faizler nedeni ile pek çok kişi ihtiyaç duymasına rağmen başvuruda bulunmamıştı. İşte bu nedenle artık tüm vatandaşlarımız kolay ve rahat bir şekilde kredi kullanabilecek.

YÜKSEK FAİZLİ ÇEKİLEN KREDİLER DÜŞÜK FAİZDEN YAPILANDIRMAYA ALINACAK!


Yüksek faizli kullanılan kredi tutarlarının tamamı düşük kredi faiz oranlarından yapılandırmaya alınabilecek. Ancak sadece başvuru yapan vatandaşlarımız yüksek faizli kredileri düşük faizli kredilerden yapılandırmaya alabilecek. Yapılandırmaya alabilmek için öncelikle kişilerin bankalara bireysel olarak başvuru yapmaları gerekecek. Korona virüs sebebiyle dışarı çıkamayan 65 yaş ve üzerindeki tüm vatandaşlarımızın ise telefon bankacılığı ve mobil bankacılık yollarıyla yüksek kredi faiz oranlarını düşük kredi faiz oranları ile yapılandırmaya alabilecek. Vatandaşlarımızın her türlü imkândan faydalanabilmesine olanak sağlayan devletimiz, bundan böyle yüksek kredi faizi veren bankaların tamamına ciddi yaptırımlar uygulayabilecek. Dün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan "Bundan sonraki süreçte, normalleşme sürecinde iktisadi faaliyetin devamı, iç talebin normalleşmesi, sosyal ihtiyaç destek paketleri olacak. Biz burada olduğumuz sürece anahtar milletin elinde olacak. Finansman kredi destek paketleri, konutta Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en uygun maliyetli uzun vadeli, farklı paketler olacak" açıklaması büyük heyecan yarattı. Bu sebeple hemen ilgili bankalara kredi yapılandırma paketleri ile alakalı başvuruları yapabilirsiniz.

KAMU BANKALARI KREDİ YAPILANDIRMA

Kamu bankaları da özel bankalar gibi Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu’nu (BDDK) aldığı kararlara harfiyen uymak zorundadır. Bu nedenle eğer kamu bankalarından yüksek faizlerden kredi kullandıysanız hemen ilgili başvurularınızı yaparak yapılandırmaya gidebilirsiniz. Yüksek faizlerden kullanılan tüm krediler bundan böyle ilgili bankalara gerekli başvuruların yapılması sonucunda düşük kredi faizlerinden yapılandırmaya alınabilecek. Söz konusu kredi paketleri yeni bir kampanya olarak ilan edilirse ne yazık ki yapılandırma desteği bekleyen kişiler umdukları müjdeyi alamayacaklar. Süreçte sadece konut kredisi ve ihtiyaç kredisi faiz oranı düşerse bu durumda yapılandırma koşulları oluşuyor.  Eğer hemen davranırsanız kendiniz için mantıklı bir yapılandırma yapmış olacaksınız.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR