Metaverse Coinler Balinalardan Yatırım Almaya Devam Ediyor!

Metaverse, blockchain sistemini kullanan ve bu sistemde yer alan Ethereum’dan destek alan yeni nesil teknoloji ürünü olarak tanımlanmaktadır.

Metaverse Coinler Balinalardan Yatırım Almaya Devam Ediyor!
Yayın Tarihi: 4.06.2022 18:20:00

Sanal gerçeklik olarak da tarif edilen bu evren, gerçek dünyanın dijital âlem içerisindeki izdüşümü yansıması şeklinde de tarif edilmektedir. Diğer yandan çeşitli projelerle desteklenmektedir. Peki bu metaverse projeleri nedir?

Kullanılan cihazlar ile sisteme giriş yapan insanlar, sistemde birer avatar olarak yer almakta ve etkileşim kurabilmektedir. Sanal evren içerisinde oluşturulan gerçek dünyanın yansımaları, gerek sosyal medya gerekse de elektronik ticarette şekillenmektedir.


Metaverse Sanal Gerçeklik Evreni

Metaverse nedir nasıl alınır soruları son günlerde sıklıkla sorulmaktadır. 3D özellikli cihazlarla metaverse yani sanal gerçeklik evreniyle bağlantı kurulabilmektedir. Avatar olarak bağlantı kuran kullanıcılar, sanal evren içerisindeki temsilci aracılığı ile gerçek yaşamda olduğu gibi birçok aktivite gerçekleştirebilmektedir. Sistemin temellerinin oturtulduğu blockchain teknolojisi sayesinde başta alışveriş olmak üzere birçok aktivite kolaylaştırılmaktadır. Sosyal etkileşimin ve sosyal medyanın metaverse evreni içerisine kayacağı görüşü, “Metaverse projeleri nedir?” sorusunu son günlerin en popüler tartışmaları olarak karşımıza çıkarmaktadır.

Metaverse Kavramının Tarihi Süreci

İngilizce bir kelime olan metaverse, meta ile universe kelimelerinin birleştirilmesinden türetilmiştir. Sanal evren, sanal gerçeklik ve öteki evren olarak Türkçeye çevrilen kelime, 1992 senesinde ilk olarak Neal Stephanson tarafından Siperpung türünde bir roman olan Snow Crash içerisinde geçen bir kavram olarak görülmektedir. Roman, insanların taktıkları sanal gerçeklik gözlükleri ile fiber optik ağını kullanarak ulaştıkları dijital özellikli bir platformu tanımlamaktadır. Romanda tanımı geçen metaverse, başta kripto para dünyası olmak üzere, dijital platformu çok farklı bir boyuta taşımaktadır. Dijital dünyayı yeniden anlamlandırmaktadır.

2003 senesinde piyasaya sürülen Second Life oyunu ise kullanıcıların kendi avatarları ile sanal dünyada varlıklarını sürdürdükleri bir oyun olarak bu evrende kendini göstermektedir. 2013 senesine gelindiğinde milyonlarca kullanıcıya erişen oyun, metaverse olarak tanımlanmaktadır. Oyun tarihinin en popülerlerinden biri olan Minecraft da metaverse evrenindeki oyunlardan bir diğeridir.

Metaverse ve Kripto Varlıklar

Metaverse evrenindeki kullanıcılar, kripto para birimleri ve sanal gerçeklik gözlüğü yahut da akıllı bileklik gibi teknolojiler aracılığı ile sistemi, hem eğlence hem alışveriş hem de iş toplantıları gibi birçok amaç için kullanma fırsatı elde etmektedir. Arazi satın alma vb. işlemler de platformda gerçekleştirilebilmektedir. Bunun için sistemde tanımlanan kripto para birimlerinin kullanılması gerekmektedir. Kripto para birimlerinin en popülerleri arasında AXS, SAND ve MANA, ilk sıralarda yer almaktadır. İlgili varlıkları Bitlo kripto varlık platformu aracılığıyla temin edebilirsiniz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR