Metro, Kamil Koç, Pamukkale ve Ulusoy Otobüs firmaları seferleri ne zaman çalışmaya başlayacak?

Çin’in Wuhan kentinde meydana gelen Korona virüs salgın hastalığı sebebiyle Pamukkale, Ulusoy, Metro, Kamil Koç gibi pek çok otobüs firması seferlerini durdurarak gerekli önlemlerin alınması için mücadele içerisine girdi.

Metro, Kamil Koç, Pamukkale ve Ulusoy Otobüs firmaları seferleri ne zaman çalışmaya başlayacak?
Yayın Tarihi: 27.05.2020 16:00:00

Çin’in Wuhan kentinde meydana gelen Korona virüs salgın hastalığı sebebiyle Pamukkale, Ulusoy, Metro, Kamil Koç gibi pek çok otobüs firması seferlerini durdurarak gerekli önlemlerin alınması için mücadele içerisine girdi. Ancak vatandaşlar tarafından bu otobüs firmalarının seferlere ne zaman başlayacağı merak içerisinde araştırılırken firmalar tarafından peş peşe açıklamalar gelmeye başladı. Türkiye’nin 4 büyük firması olan Pamukkale, Ulusoy, Metro ve Kamil Koç firmaları ‘’ mola bitti ‘’ diyerek seferlerin başlayacağını duyurarak vatandaşlarına müjdeli haberi verdi.

Ülkemizde korona virüs tedbirleri doğrultusunda pek çok dükkân ve işletmelerin kapatılmasının ardından otobüs firmaları da seferlerine ara verdi. Korona virüs pandemi önlemleri kapsamı doğrultusunda ülkemizde salgın hastalığın yayılma hızının engellenmesi amacıyla kara yolu hava, demir ve toplu ulaşım seferleri bir süreliğine durdurulma kararı aldı. Böylelikle vaka sayılarında görünen hızlı düşüş sonrasında Pamukkale, Ulusoy, Metro ve Kamil koç otobüs firmaları seferlere ne zaman başlayacağının açıklamasını yaptı.

OTOBÜS FİRMALARI SEFERE BAŞLAYACAK MI?


Korona virüs salgın hastalığı sebebiyle ara veren otobüs firmaları normalleşme kapsamı doğrultusunda sefer tarihlerini açıklayarak vatandaşların akıllarında bulunan sorulara yanıt verdi. Otobüs firmaları seferlerinin ne zaman başlayacağı pek çok vatandaşımız tarafından merak içerisinde araştırmasının ardından firmalardan peş peşe açıklamalar geldi. Türkiye’nin 4 büyük otobüs firması ‘’mola bitti’’ diyerek seferlere ne zaman başlayacağını vatandaşlarına açıkladı.

Pamukkale, Ulusoy, Metro ve Kamil Koç firmaları yapılan açıklama doğrultusunda ‘’ 4 Haziran tarihinde yola çıkıyoruz ‘’ ifadelerini kullanarak vatandaşlar için müjdeli haberi verdi. Böylelikle normalleşme kapsamı doğrultusunda ülkemizin 4 büyük otobüs firması bu zorlu sürecin azalmasının ardından 4 Haziran tarihinde müşterilerine ve yolcularına hizmet vermeye devam edecek.

Ancak tabii ki de korona virüs tedbirleri doğrultusunda her ne kadar otobüs seferleri açılsa da bilet satış işlemleri ve yolcular için de gerekli önlemlerin alınması ön görülüyor. Korona virüs salgın hastalığını tetkik etmek amacıyla bilet satış işlemleri Sağlık Bakanlığı Bilişim Sistemleri veri tabanı üzerinden Hayat Eve Sığar koduyla gerçekleştirme olanağına sahip olunacak. Giriş çıkış yasağı olan illerimiz için seyahat etmeleri durumunda kesinlikle ‘’ Seyahat izin belgesi ‘’ alması gerekmektedir.

Bu doğrultu da 4 Haziran da açılacak olan seferler için de birbirinden farklı tedbirler getirilecek ve gerekli önlemler doğrultusunda seyahat yapılabilecektir. İzin belgesi olmayan vatandaşlar seyahat etme hakkına sahip olamayacaktır. Vatandaşların akıllarında bulunan sorular arasında gerekli önlemler nasıl alınacağı bulunmaktadır. Bu doğrultuda yapılacak olan açıklama merak içerisinde bekleniyor. Sefer sırasında alınacak önlemler kısa bir zaman içerisinde açıklanacak. Detayları haberimizden öğrenebilirsiniz…
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR