Microsoft Teknoloji Zirvesi 21 Şubat 2018'de Haliç Kongre Merkezinde Gerçekleşti

Microsoft Türkiye kuruluşunun 25. yılında alanında lider birçok kurum ve kuruluşu 2018 Teknoloji Zirvesinde bir araya getirdi.

Microsoft Teknoloji Zirvesi 21 Şubat 2018'de Haliç Kongre Merkezinde Gerçekleşti
Yayın Tarihi: 21.02.2018 18:52:00

Microsoft Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Microsoft Teknoloji Zirvesi 21 Şubat 2018'de İstanbul Haliç Kongre Merkezinde gerçekleşti. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu'nun açılış konuşmasını yaptığı zirveye birçok kurumsal markanın teknoloji sorumluları, yazılımcıları, CTO'ları ve CEO'ları katılım gösterdi. Yoğun ilginin yaşandığı Microsoft Teknoloji Zirvesi 2018 farklı oturumlarla alanında çok önemli konuları ele aldı.

Açılış Konuşmasından Sonra CEO'lar Teknoloji Deneyimlerini Paylaştı

Microsoft Teknoloji Zirvesi 2018 açılış konuşmasından sonra Boyner Grubu CEO'su Cem Boyner, Denizbank Finansal Hizmetler CEO'su Hakan Ateş ve Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane bugüne kadar yaşadıkları tecrübeleri dinleyicilerle paylaştı.

Cem Boyner konuşmasında 15 yaşında açtıkları ilk mağazadan bugüne kadar yaşadıkları değişimi ve teknolojinin kendilerine verdiği katma değere değindi. Özellikle ilk dönemler ciddi bir maliyet kalemi olarak görünen IT masraflarının bugün nasıl gelire döndüğü konusunda herkesi şaşırtan örnekler verdi.

Cem Boyner'in verdiği örneklerden birisi Hopi'nin başarısı



Hopi'nin başarısına değinen Cem Boyner şöyle örnek verdi. Hopi bugün Belgrad ormanında yürüyeni de koşanı da tanıyor. Örneğin yürüyüş parkurunu yavaş tamamlayanlar için yürüyüş ayakkabısı, koşarak hızlı tamamlayanlar için koşu ayakkabısı önerebiliyor.

Ayrıca insanları yapmış olduğu alışverişlere göre takip edebebiliyor ve ürünler önerebiliyor. Örneğin bir anne, çocuğu için 27 numara ayakkabı aldıysa 6 ay sonra anneye 28 numara ayakkabı alması gerektiğini hatırlatıyor.

Bu tarz milyonlarca kullanıcı için ayrı algoritmalar üreterek yapılan yazılım ve teknoloji yatırımı ile gelir seviyesini de ciddi miktarda arttırdığını belirten Cem Boyner yazılım ve teknolojiye önümüzdeki süreçte çok daha fazla yatırım yapacaklarını belirtti.

Hakan Ateş'in Bahsetmiş Olduğu "Rekaberlik" Terimini İlk Kez Duyduk


Denizbank Finansal Hizmetler CEO'su Hakan Ateş konuşmasında Denizbank altyapısındaki sorunları bulut teknolojilerine yaptıkları yatırımlarla nasıl çözümlediklerinden bahsetti.

Konuşma sırasında bahsetmiş olduğu "rekaberlik" sözcüğünü ise birçok dinleyici notları arasına aldı.

Rekaberlik aslında rekabet etmek değil tam tersine işbirliği anlamına geliyor.

Teknolojiyi kullanırken herkesin yanlız başına mücadele etmek yerine hep birlikte teknolojinin imkanlarından faydalanıp işbirliği içinde olmamız gerektiğine vurgu yapan Hakan Ateş bu kapsamda herkesi işbirliğine davet etti.

Güne Damga Vuran "Sucuk Satma" Meselesi

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane konuşmasında aslında işlerin anlatılan kadar karmaşık olmadığını belirtti. Bir havayolu şirketinin en masraflı kaleminin yakıt olduğuna değinen Mehmet Nane yapmış oldukları küçük bir tablet uygulamasıyla nasıl yılda milyon dolarlık bir kar elde ettiklerini anlattı.

Anlatımının bir bölümünde Güldür Güldür Şov'daki sucuk satma repliğine gönderme yapan Mehmet Nane'nin bu sözü birçok konuşmacıya da ilham kaynağı oldu.

Boxer Dergisi Yazılım Ekibi'de Teknoloji Zirvesindeki Yerini Aldı

Boxer Dergisi olarak teknoloji ve yeniliklere her zaman en yakın ve en açık markalardan birisiyiz. Bu sebeple özellikle teknoloji, yapay zeka, siber güvenlik, nesnelerin interneti gibi konuların yer aldığı eğitim, seminer ve etkinliklere bazen yazılımcı, bazen direktör bazen de genel müdür seviyesinde katılım göstermekten memnuniyet duyuyoruz.

Yeniliğe ve inovasyona ayak uyduramayanların ömrünün çok kısıtlı olduğu çağımızda herkesi teknolojinin imkanlarından faydalanmaya ve bu imkanları öğrenmeye davet ediyoruz. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR