Milli Piyango Bileti Almak Günah Mı? Piyango'dan Çıkan Para Caiz mi? Helal mi? Haram mı? Sadaka ve Yardım Verilir mi? Diyanetten Resmi Açıklama

Milli Piyango çoğu vatandaşın yılbaşı hayali. Bu yılbaşında da milyonlarca vatandaş bilet aldı. Ancak yapılan bazı paylaşımlarda piyango biletinin haram olduğu söylendi. Peki piyango bileti almak günah mı? Piyango'dan para çıkarsa bu caiz mi? Helal mi? Haram mı? Çıkan paradan sadaka verilir mi?

Milli Piyango Bileti Almak Günah Mı? Piyango'dan Çıkan Para Caiz mi? Helal mi? Haram mı? Sadaka ve Yardım Verilir mi? Diyanetten Resmi Açıklama
Milli Piyango'dan gelen kazanç helal mi? haram mı? günay mı? günay değil mi? caiz mi? caiz değil mi? sadakası verilir mi? Yardım yapılır mı?
Yayın Tarihi: 1.01.2020 22:09:00

Yılbaşı geldiğinde çoğu vatandaşlarımız eskiden beri yılbaşı biletleri alırlar. Hatta özellikle belirledikleri bazı lolasyonlarda bilet almak için adeta saatlerce beklerler. Bu bilet herkesin hayalidir. Özellikle 2020 yılbaşında çekilen 80 milyon TL herkesin çok çok büyük bir hayali olmuştur. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın bilet hayalleri adeta bitmek bilmiyor.

Bununla birlikte bazı muhafazakar kesimden biletle ilgili çeşitli açıklamalar yapılması kafalarda soru işaretlerini beraber getirdi. Yapılan bazı açıklamalarda Milli Piyango'nun günay olduğu, haram olduğu ve caiz olmadığı dillendirildi. Peki milyonlarca vatandaşın bilet aldığı Milli Piyango gerçekten helal mi? Haram mı? Günah mı? Sevap mı? Caiz mi? Caiz değil mi? Milli Piyango parası ile hayır işleri yapılır mı? Sadaka verilir mi? 

Halkımız milli piyango ile ilgili özellikle Diyanet'in yapacağı açıklamayı bekliyordu. Bununla ilgili diyanet yetkilileri genelde çekimser kalmış, devlet eliyle yapılan ve büyük gelir kapısı olan böyle önemli bir organizasyonla ilgili direk helal, haram, günah, sevap, caiz veya caiz değil gibi açıklama yapmaktan genelde çekinmiştir.


Ancak geçtiğimiz zamanlarda Diyanet'in yapmış olduğu açıklamada Milli Piyango bileti almanın kumar, çıkan paranın da haram olduğu fetvası verildi. Bununla birlite Milli Piyango'nun kumar mı, kumar değil mi? Günah mı Günay değil mi? Sevap mı? Sevap değil mi? Caiz mi? Caiz değil mi? Sadaka verilir mi? Sadaka verilmez mi gibi sorularının yanıtları yavaş yavaş netmişmiş oldu.

Diyanet'in yapmış olduğu Milli Piyango'nun kumar ve günah açıklamasının detayı şu şekilde verildi. Aslında özet olarak söylenen şu. Tarafların bir bölümünün kazanıp, diğer bölümünün kaybettiği tüm şans oyunları kumar olarak değerlendirilmiş, buradan gelen paralar da haram olarak kılınmıştır.

Peki Milli Piyango parasından hayır yapılır mı? Sadaka verilir mi? Sadaka verilirse günah olmaz mı? Tabii ki böyle birşey de mümkün değil. Haram paradan sadaka vermek veya hayır işleri yapmak o parayı günaysız yapmaz ve haramdan kurtarmaz.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR