Milyonlara Müjdeli Haber! Ödemeler Bugün Başladı!

Koronavirüs salgını nedeniyle küçük işletmelere yönelik ekonomik destek paketleri ve krediler artarak devam ediyor. Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde binlerce küçük işyeri ve işletme, zorunlu olarak kepenk kapatırken, sosyal hayatın eve çekilmesinin ardından binlerce küçük işletme de i

Milyonlara Müjdeli Haber! Ödemeler Bugün Başladı!
Yayın Tarihi: 2.05.2020 16:09:00

Koronavirüs salgını nedeniyle küçük işletmelere yönelik ekonomik destek paketleri ve krediler artarak devam ediyor. Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde binlerce küçük işyeri ve işletme, zorunlu olarak kepenk kapatırken, sosyal hayatın eve çekilmesinin ardından binlerce küçük işletme de işlerin düşmesi nedeniyle kapanmak zorunda kalmıştı. Bu noktada küçük işletmelere can suyu olacak kredilerde ödemeler bugün itibariyle başladı! Başvurular da halen sürüyor. Ayrıca mahalle esnafını desteklemek için harekete geçen büyük firmalar zor durumdaki küçük esnafa 5 bin TL'lik ürün ve hizmet yardımı da sağlanıyor! Detayları bu haberimizde sizler için hazırladık...

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Küçük esnafa destekler artıyor. Kamu bankaları öncülüğünde başlatılan kredi kolaylığının ardından özel sektörden de küçük esnafa yönelik destek girişimleri başlatıldı. Büyük firmalar, küçük işletmelere yardımcı olabilmek adına yeni kararlar aldı!

Metro Türkiye tarafından başlatılan #Kücükisletmemicin hareketiyle Koronavirüs salgınından etkilenen yeme-içme sektöründeki küçük esnafın desteklenmesi planlanıyor. Bu kapsamda da Koronavirüs sonrası hayatın normalleşmeye dönmesiyle birlikte kepenkleri açılacak esnaflara ve küçük işletmelere, destek amacıyla 5 bin TL ürün ve hizmet yardımı sağlanacak. Toplamda 5 bin küçük esnafa sağlanacak 5 bin TL'lik desteğin boyutu 25 milyon TL tutarında olacak.

KÜÇÜK İŞLETMEM PROJESİYLE KÜÇÜK ESNAFA DESTEK

Metro Türkiye, Coca Cola Türkiye, Gıda Kurtarma Derneği, Orkide Yağ ve Reis Gıda gibi daha pek çok firmanın destek verdiği Küçük İşletmem İçin Projesiyle küçük esnafa zorlu Koronavirüs sürecinde büyük bir destek sağlanmış olacak. Bu proje kapsamında destek alabilecek küçük işletmelerde aranan şart ise yıllık cirosunun 2 milyon TL'nin altında olmasıdır. Cirosu 2 milyon TL'nin altında olan işletmeler ve 5 ve üzeri sayıda işçi çalıştırmaları halinde bu proje kapsamında desteklerden faydalanabileceklerdir. 


KÜÇÜK İŞLETMEM İÇİN PROJESİ DESTEK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Küçük İşletmem İçin projesi kapsamında 5 bin TL HİZMET VE ÜRÜN YARDIMI Desteğinden faydalanmak için şartları taşıyan işletmelerin www.kucukisletmemicin.com adresinden başvuruda bulunabilecekler! Başvurular bugün itibariyle alınmaya başladı. Projeye katkı sunmak isteyen büyük kapsamlı firmalarda aynı site üzerinden destek için iletişime geçerek küçük esnafa desteklerini sağlayabilirler.

KÜÇÜK İŞLETMELERE 5 BİN TL DESTEK BUGÜN BAŞLADI!

www.kucukisletmemicin.com platformu üzerinden Küçük işletmelere yönelik 5 bin TL desteğin başvuruları bugün itibariyle başlayacak. 25 Mayıs 2020 tarihine kadar da Destek Ver sekmesi üzerinden küçük işletmeleri desteklemek isteyen büyük çaplı firmalara imkan tanınacak. Yardım almak isteyen ve Küçük işletme desteğinden faydalanmak isteyen küçük esnaflar da sitedeki Destek Al bölümünde başvuru yapabilecekler. 

Başvuru için kayıt belgelerini hazırlayan ve talepte bulunanlara 5 bin TL Gıda ve Hizmet yardımı sağlanacak. Bu yardımlar, Koronavirüs sonrası normalleşmenin ardından küçük esnaflara verilmiş olacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR