Milyonlarca Çalışanı İlgilendiriyor! Bu Şartları Taşıyanlar Erken Emekli Oluyor!

Milyonlarca vatandaşımızın hayali olan erken emeklilik için yeni bir müjde daha geldi. Türkiye’de emekli olabilmenin şartları diğer ülkelere göre daha ağırdır. Bu sebeple her vatandaş erkenden emekli olabilmenin yollarını arar. Bizlerde birer aracı olarak vatandaşlarımızın erkenden emekli

Milyonlarca Çalışanı İlgilendiriyor! Bu Şartları Taşıyanlar Erken Emekli Oluyor!
Yayın Tarihi: 29.04.2020 15:28:00

Milyonlarca vatandaşımızın hayali olan erken emeklilik için yeni bir müjde daha geldi. Türkiye’de emekli olabilmenin şartları diğer ülkelere göre daha ağırdır. Bu sebeple her vatandaş erkenden emekli olabilmenin yollarını arar. Bizlerde birer aracı olarak vatandaşlarımızın erkenden emekli olabilmeleri için uygulayabilecekleri yöntemleri ve yolları gösteririz.

Malulen emeklilik, engellilerin emekli olabilmesi, askerlik borçlanması ve daha nice yöntemlerle erkenden emekli olunabilir. Ancak bunların hiçbiri sahtekârlık değil. Kişinin hak edeceği erken emekliliği dolaylı yollardan almasıdır. Örneğin bir engelli vatandaşımızın emekli olmasına 12 yıl vardır. Ancak kişi ilgili raporlarını alıp Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurduğu zaman o engelli vatandaşımız emekli edilebilir. Bunun gibi yöntemlerle her yıl binlerce vatandaşımız erken emekli olabiliyor. Ancak erken emeklilik her zaman kolay kazanılmaz. Ülkemizin en büyük yanı ise çok güçlü bir sosyal güvenlik kurumu var.  Emeklilik sistemimiz saat gibi çalışıyor ancak insanlar emekli olmak için çalışmıyor. Tüm sıkıntı buradan geliyor. Eğer sizin ihtiyacınız erken emeklilikse buyurun o halde nasıl erken emekli olabilirsiniz hep beraber inceleyelim.

Engelli Vatandaşlara Erken Emeklilik Müjdesi!

3600 gün üzerinden emekli olabilecek vatandaşlarımızın bilmesi gereken çok daha detaylı bilgi var. İşte kimler bu konudan emekli olabilir? Detaylar haberimizde!
Engelli vatandaşlarımız için erken emeklilik konusundaki şartlar devletimiz tarafından belirlenmektedir. En belirgin şartlar arasında ise engelli vatandaşlarımızın hem 1991 yılı SGK kaydının olması ve 4A sigorta grubuna kayıtlı olması gerekmektedir. Bu durumda eğer 1991 yılı öncesi ve 4A sigorta gruba mensup değilseniz maalesef bu konuda erken emeklilikten yararlanamıyorsunuz.

Ancak 1991 yılı öncesi Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) kayıtlı olan, 3600 gün primi bulunan ve 4A sigorta grubuna mensup olan engelli vatandaşlarımızın emekli edilebilmesi için çalışmalar başladı. Eğer 3600 gün priminiz bulunmuyor ama 1991 yılı ve öncesi SGK kaydınız bulunuyor ise bu koşullar altında başvuru yapmanız çok zor ancak bazı başvuruların değerlendirildiği ve kişinin engel durumuna göre inisiyatif kullanıldığı belirtilmişti.


2008 Yılı ve Öncesi Çalışmaya Başlayan Engelliler İçin Emeklilik

2008 yılı ve öncesi sigortalı olarak çalışmaya başlayan engelli vatandaşlarımızın emekli olabilmesi için toplam 3600 gün prim sayısını aşmış olması gerekiyor ancak bu durumda yine emekli olamıyor.

Eğer 1991 yılı içerisinde işe başlamışsanız, 3600 prim gününü tamamlamış olmanız gerekmektedir. Ancak 1992 ve 1994 yılları arasında SGK’lı olduysanız ve engelliyseniz 3760 prim gününün ödemesi tamamlanmış olması gerekiyor. Tabii ki bu şartlar artan yıllara göre artan sigorta prim günü. Eşit oranda yükseliyor, örneğin 1999 yılı içerisinde çalışmaya başladıysanız 4080 prim gününü tamamlamış olmalısınız.
2003 ve 2008 yılları arasında çalışmaya başlamış olan sigortalı engelli vatandaşlarımızın ise 4400 günlük prim ödemesine sahip olmalarına ihtiyaç var.

Emeklilik Hesabı Nasıl Yapılmalıdır?

Emeklilik hesabı yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli kurallardan bir tanesi kesinlikle e-devlet üzerinden yatan sigorta primlerinizin toplamının görülmesi gerekir. Kişilerin e-devletten kontrol etmeden tahmini olarak söyledikleri prim sayısının hiçbir önemi yoktur. Bu nedenle eğer emeklilik hesabı yapıyorsanız mutlaka ama mutlaka e-devlet üzerinden kontrol etmeniz gerekir. Kontrol edilmeyen sigorta girişlerinin eksik olabileceği, yanlış biliniyor olabileceği gibi birden çok olasılık vardır. Ayrıca yatan sigorta primlerinizin bilgisi ile beraber buradaki uygulamayı kullanarak ne zaman emekli olurum sorunuza otomatik olarak yanıt buluyor olacaksınız. Ayrıca hem Bağ-Kur hem SSK girişli olmanızın bir dezavantaj olmadığını bu uygulama sayesinde her ikisini de tek bir sayfa içerisinde görebileceğinizi bilmelisiniz. Emeklilik tarihinden, emeklilik yaşına kadar tüm detayları ayrıntılı bir şekilde sunan bu uygulama SGK’nın resmi bir uygulamasıdır.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR