Milyonlarca emekli vatandaş için duyuru GECE yapıldı! EK zam onayı geçti!

Milyonlarca emekli vatandaş için duyuru GECE yapıldı! EK zam onayı geçti!

Milyonlarca emekli vatandaş için duyuru GECE yapıldı! EK zam onayı geçti!
Yayın Tarihi: 11.10.2023 22:28:00

Milyonlarca emekli vatandaş, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verilerini yakından takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekim ayında emeklilere ara zam sözü vermişti, bu nedenle emekliler zam haberlerini dikkatle takip ediyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, refah payının iyileştirilmesi için ilgili bakanlıklara talimat verdiğini duyurmuştu. Şimdi gözler Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne çevrildi. Emeklilere sunulacak ek zam için çalışmalar devam ederken Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyon açıklaması da bekleniyordu.

Gelen son dakika haberine göre, düzenlemeler için çalışmaların yetişmediği için ek zam düzenlemesi Kasım ayına ertelendi. Emekli maaşlarına ek zam için Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan yeni veriler dikkate alınacak.

Emekli maaşı zammı için belirleyici olan enflasyon rakamları, son 3 ayda %25'in üzerinde arttı. Kasım ayında gerçekleştirilecek olan ara zamda bu yüksek enflasyon oranlarının göz önünde bulundurulması bekleniyor. Emekli maaşlarının artırılması için refah payı da kullanılacak ve en düşük emekli maaşı için önemli bir artış planlanıyor.

Ayrıca, emeklinin temel maaşına hem Kasım ayında hem de Ocak ayında ek zam yapılması öngörülüyor. Kasım ayında yapılacak olan emekli maaşı düzenlemesi ile en düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye çıkarılması hedefleniyor. Ardından Ocak ayında, son altı ayın enflasyon oranlarına göre emekli maaşlarına ilave zam yapılacak ve en düşük emekli maaşı 14.500 TL'ye yükselecek. Emekliler için bu çift zam formülü, maaşlarını önemli ölçüde artırmayı hedeflemektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR