Milyonlarca Emekliye 428 lira Ek ödeme Fırsatı! Harekete Geçildi

Milyonlarca emekli vatandaş uzun bir süredir bekliyordu ve önemli bir gelişme meydana geldi. Bir ilk gerçekleşti. Emekli bireylere ek ödeme için harekete geçildi. Emeklilere indirim ve ek ödeme Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı içerisinde gündeme getiriliyor.

Milyonlarca Emekliye 428 lira Ek ödeme Fırsatı! Harekete Geçildi
Yayın Tarihi: 23.08.2020 22:36:00

Milyonlarca emekli vatandaş uzun bir süredir bekliyordu ve önemli bir gelişme meydana geldi. Bir ilk gerçekleşti. Emekli bireylere ek ödeme için harekete geçildi. Emeklilere indirim ve ek ödeme Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı içerisinde gündeme getiriliyor. İstekler hayata geçerse eğer, emekli vatandaşlara 428 lira ek ödemenin yolu açılıyor. Detayları haberimizde sizler için hazırladık...

Memurlara, işçilere eş ve çocukları için her ay ödenmekte olan aile yardımının emekli vatandaşlara da verilmesi gündeme getirildi. Konu hem Türkiye Emekliler Derneği'nin (TÜED) hem de memur konfederasyonlarının istekleri arasında yer almakta. Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı için hazırlık sürecinin başlaması aile yardımı talep eden emekli vatandaşları oldukça heyecanlandırdı. Emekli vatandaşlar toplu sözleşmeye de taşınmış olan isteğin KPDK gündemine getirilip karara bağlanmasını sabırsızlıkla beklemekte. 

Memurlara çalışmayan eş için 351,09 lira aile yardımı sağlanıyor. Çocuk yardımı ise 0-6 yaş grubu için 77,23 lira 6 yaş üstü grup için 38,62 lira olarak görülüyor. Eğer istekler hayata geçirilirse, bu gerçekleşen ödemelerden emekli vatandaşlar da fayda sağlayacak. Eşi çalışmayan, 6 yaş üstünde 2 çocuk sahibi olan emekli vatandaşlar aylık 428 lira aile yardımı ödemesi alabilecek. Kamu Personeli Danışma Kurulunun (KPDK) gündeminin belirlenebilmesi için memur konfederasyonları, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde bir araya geldi. Bakanlıktan geçtiğimiz hafta yapılmış olan yazılı duyuruda, KPDK toplantısının gündeme yönelik gerçekleştirilmesinin kararlaştırıldığı belirtilerek, toplantı gündeminin belirlenebilmesi için taraflarla birlikte hazırlık toplantısı gerçekleştirildiği duyuruldu. 

Hazırlık toplantısı Çalışma Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda gerçekleştirildi. Belirtilen açıklamada; "KPDK hazırlık toplantısı içerisinde Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yetkilileri, KPDK için gündem önerisi oluşturmak hedefiyle karşılıklı görüş bildirisinde bulunuldu. KPDK hazırlık toplantısı sonucunda önce çıkmakta olan konuların ayrıntılarının ve kurul gündemine taşınabilecek nitelikte konuların netleşmesi için ikinci defa toplanılması kararı alındı." ifadelerine yer verildi.

Yapılan toplantılarda, kamu görevlisi olan bireylerin öncelikli çözüm beklemekte olduğu konular, öncelik sırasına göre gündeme getirilecek. "KPDK gündemli icra edilsin." talebi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafınca geçen yıl kabul görmüştü. Geçmiş dönemlerde,"ek gösterge, gelir vergisi, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınav ihtiyacı, derece kademe sınırlandırılmasının kalkması, 4B'ye geçen 4C'liler, üniversiteli işçiler, kariyer-liyakat ihtiyacı, izinlerin iş günü hesabına göre yapılması, grev ve siyaset hakkı, 4688 sayılı yasanın eksiklikleri, Ekonomik Sosyal Konseyin bir araya gelmesi, dini bayram ikramiyesi, sürgün, mülakat" gibi çoğu gündem maddesiyle gerçekleştirilmekte olan KPDK toplantılarının gündemli olarak icra edilmesi 2020 tarihinde hayata geçirilmiştir. Yapılacak toplantılarda, kamu görevlisi olan bireylerin çözüm beklediği birçok konu öncelik sırasına göre değerlendirilecek ve gündeme getirilecek.

TALEP LİSTESİ

Emekli vatandaşlar yıllardır isteklerini sunuyor ve KPDK'da çözümlenmesini oldukça yoğun bir merakla bekliyorlar. 

Emekli vatandaşlara da memurlar gibi aile yardımı sağlansın.


Emekli kamu görevlisi olan kişiler, toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalansın.

Aynı unvanlı kadro veya görevden emekliliği gerçekleşmiş kişiler arasında kurum kaynaklı emekli maaşı farkının kapatılması hedefiyle; düşük maaş sahibi olanlara aradaki fark miktarında ek ödeme sağlansın.

Emekli kamu görevlisi olan bireyler, kamu kurum ve kuruşlarınca işletilmekte olan tüm eğitim ve dinlenme tesislerinden yüzde 50 indirimli biçimde faydalansın.

Emekli aylığı bağlanabilmesi için gereken şartları yaş koşulu olmaksızın yerine getirerek kendi talebi ile görevinden ayrılan kişiler Genel Sağlık Sigortası'ndan faydalandırılsın.

MEMUR-SEN'İN İSTEĞİ

Memur-Sen'in KPDK'ya emekli vatandaşlar için taşıyacağı isteklerden bir diğeri ise intibak konusu olacak. Bu konu hakkında beklenti ise; Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na toplu sözleşme görüşmeleri başlamadan önce sunulan istek listesinde yer aldı. Memur-Sen, "Aynı unvanlı kadro ya da görevden emekliliği gerçekleşen düşük maaş alanlara, aradaki fark miktarında ilave ödeme sağlansın" istiyor.

SSK'LILARA DA UMUT OLABİLİR 

Beklenen anlaşma gerçekleşirse, kamuda aynı görev üzerinden emekliliği sağlanmış kişiler arasındaki kurum kaynaklı maaş farkı giderilecek. Maaşı düşük kalan kişiler, ek ödemeden yararlanamayacak. Bu isteğin hayata geçirilmesinin, intibak istemekte olan SSK ve Bağ-Kur emeklisi olan kişilere de yolu açabilecek olduğu belirtilmekte.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR