Milyonlarca kişiye bu tarihte ödeme yapılacak! Emekli, memur, işçi, SGK, SSK ve Bağ-Kur fark etmeden

Milyonlarca vatandaşımızın beklediği Kurban Bayramı ikramiyeleri ile alakalı yeni bir açıklama yapıldı. Bundan böyle yapılacak olan ödemelerde her zaman bu tarih kullanılacak. Vatandaşlarımızın alacakları bu ödemeler bundan böyle her Kurban Bayramı tarihi öncesinde yapılacak.

Milyonlarca kişiye bu tarihte ödeme yapılacak! Emekli, memur, işçi, SGK, SSK ve Bağ-Kur fark etmeden
Yayın Tarihi: 30.06.2020 20:47:00

Milyonlarca vatandaşımızın beklediği Kurban Bayramı ikramiyeleri ile alakalı yeni bir açıklama yapıldı. Bundan böyle yapılacak olan ödemelerde her zaman bu tarih kullanılacak. Vatandaşlarımızın alacakları bu ödemeler bundan böyle her Kurban Bayramı tarihi öncesinde yapılacak. 2020 yılında Korona virüs sebebi ile geciken Kurban Bayramı ikramiyesi sebebi ile vatandaşlarımızın sert tepkilerine maruz kalan hükümet bu konu ile alakalı ciddi bir çalışma yürüttü.

Yapılan çalışmalarda ise bundan böyle Kurban Bayramı ikramiyeleri ile alakalı düzenleme yapıldı. Bu düzenlemede bundan böyle tüm Kurban Bayramı ikramiye ödemeleri Kurban Bayramı’ndan 15 gün önceye kadar yapılabilecek. Emekli vatandaşlarımızın alacağı Kurban Bayramı ikramiye ödemelerinden önce 3 Temmuz 2020 tarihinde alacakları emekli maaşı zammı oranları ile beraber bu yıl alacakları toplam ödemeler 10 bin TL’ye kadar yükselecek. Bu bağlamda başta emekliler olmak üzere milyonlarca vatandaş Kurban Bayramı ikramiyesinin ödeneceği tarih hakkında araştırma yapıyor. İşte tüm ayrıntılar…

13,2 milyon emekli kişinin büyük bir ilgi ve merakla beklediği Temmuz enflasyon zammı ve Temmuz’da ödenmesi planlanan Kurban Bayramı ikramiye ödemeleri vesilesi ile emekli kişiler için Temmuz ayı oldukça kazançlı bir ay olacak. Emekliler, bir yandan Temmuz zammını merak ederken, bir yandan da gözünü Kurban Bayramı ikramiyesine çevirdi. Milyonlarca emekli ve vatandaş yılın ikinci bayram ikramiyesinin ödeme tarihinin netleşip netleşmediğini merak etmeye başladı. Ancak hükümetten yapılan açıklamaya göre Kurban Bayramı ikramiye ödemeleri için net bir tarih verilebilir.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Mart ayında en düşük emekli maaşı artırıldı, Mayıs ayında Ramazan Bayramı ikramiye ödemeleri alındı, Mart ayında yine 3 yıllık banka promosyon ödemeleri yapıldı. Şimdi ise 3 Temmuz tarihinde yine enflasyon zammı oranı açıklanacak. Aynı zamanda Temmuz ayında milyonlarca emekli vatandaşımıza Kurban Bayramı ikramiye ödemesi yapılacak. Kurban Bayramı ise 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerine denk geliyor. Bu doğrultuda emekliler, ödeme planında bir değişiklik yapılmazsa 27-30 Temmuz tarihleri arasında bu yılın ikinci bayram ikramiyesini alacak. Emeklilere 1000 TL, dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme yapılacak.


2 FARKLI ÖDEME PLANI OLACAK

Emekli vatandaşlarımızın ikramiye ve enflasyon zammı oranında değişiklik yapılmasını talep edecek. 2019 yılı içerisinde gerçekleşen yüzde 11,84’lük enflasyon oranından sonra ciddi bir emekli maaşı zammı gelmişti. Eğer ikramiye artışı enflasyona endekslenirse, emeklilere ödenecek tutar 1000 TL’ye çıkacak. Yeniden değerleme artışı gelirse de ikramiye yüzde 22.58 yükselerek 1225 TL’ye ulaşacak.

KURBAN BAYRAM İKRAMİYESİ ARTACAK MI?

Kurban Bayramı ikramiyesi konusunda artışın olup olmayacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak artış yapılması konusunda beklentilerin yüksek olduğu bilinen bir gerçektir. Bu durumda vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde Kurban Bayramı ikramiyesi alabileceği tartışılıyor. Eğer mümkün olursa 225 TL daha fazla Kurban Bayramı ikramiye ödemesi alınabileceği önemli bir konu olarak gündeme düştü.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Kurban Bayramı ise 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerine denk geliyor. Bu doğrultuda emekliler, ödeme planında bir değişiklik yapılmazsa 27-30 Temmuz tarihleri arasında bu yılın ikinci bayram ikramiyesini alacak. Emeklilere 1000 TL, dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme yapılacak.
 
 
 
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR