Milyonlarca kişiyi ilgilendiren faiz depremi! O bankalar faizleri sıfıra yaklaştırdı!

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız bankalardan kredi almak için kredi faiz oranlarını öğrenmek istiyor. Geçtiğimiz günlerde Türk Lirası’nın dolar karşısında kaybettiği değerle birlikte Merkez Bankası da harekete geçti.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren faiz depremi! O bankalar faizleri sıfıra yaklaştırdı!
Yayın Tarihi: 1.09.2020 21:40:00

İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız bankalardan kredi almak için kredi faiz oranlarını öğrenmek istiyor. Geçtiğimiz günlerde Türk Lirası’nın dolar karşısında kaybettiği değerle birlikte Merkez Bankası da harekete geçti. Aldığı kararlar doğrultusunda piyasaya müdahale etti. Ülkemizin mücadele ettiği Pandemi döneminden kredi ile mülk sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız da oldukça etkilendi. Kredi ile ev almak isteyen vatandaşlar korona virüs döneminden yararlanmak krizi fırsata çevirmek istiyor.

ÜLKE TARİHİNİN EN ÇARPICI FAİZ ORANLARI

Ülkemizi derinden etkileyen korona virüs bütün vatandaşlarımızı her yönden olumsuz etkiledi. Ev almak isteyen vatandaşlarımız düşük faizlerden yararlanmak istiyor. Korona virüs ile birlikte mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek amacıyla ülke tarihinin en düşük kredi faiz oranları bankalar tarafından açıklandı. Milyonlarca vatandaşımız bu fırsatı kaçırmamak için banka önlerinde uzayıp giden kuyruklar oluşturdu. Kamu bankalarının kredi faizi kampanyaları arasında en çok tercih edilen banka Ziraat Bankası oldu. Ziraat Bankası 120 ay vadeli konut kredisine 0.99 faiz alırken, Halkbank 0.99, Vakıfbank ise aynı vade oranına 1.05 faiz oranı alıyor. İşte bankalar tarafından açıklanan aylara göre faiz oranları…

BANKALARIN AÇIKLADIĞI FAİZ ORANLARI NEDİR?


Merkez Bankası’nın piyasaya müdahale etmesiyle birlikte kredi faiz oranları arttı. Düşük faiz oranlarından yararlanamayan, kredi çekerek mülk sahibi olmak isteyen vatandaşlar korona virüs döneminin krizini fırsata çevirmek istiyor. En çok tercih edilen bankalar kamu bankaları olurken en çok tercih edilen kredi kampanyası konut kredisi oldu. Korona virüsün insanların üzerinde yarattığı psikolojik etkiden de kaynaklı olarak kendini güvende hissetmek isteyenler ev alma eğiliminde bulundular. Konut kredisi kullanmak isteyen bütün vatandaşlarımızın yapması gereken almak istedikleri konutun tapusu ile birlikte kredi çekmek istedikleri bankaya müracaat etmek olacaktır. İşte aylara göre Vakıfbank, Halk bank, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası, İNG Bank, Denizbank ve Finans Bank'ın kredi faiz oranları…

GÜNCEL KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI
  • Ziraat Bankası konut kredisi: 1.05
  • TEB konut kredisi faiz oranı yüzde 1.29
  • Burgan Bank konut kredisi faiz oranı yüzde 1.30
  • Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 1.35
  • QNB Finansbank konut kredisi faiz oranı yüzde 1.49
  • Şekerbank konut kredisi faiz oranı yüzde 1.64
  • İş Bankası ev kredisi hayat sigortalı faiz oranı yüzde 1.15
  • Anadolu Bank konut kredisi faiz oranı yüzde 1.17
  • Akbank konut kredisi faiz oranı yüzde 1.19
  • Fibabanka konut kredisi faiz oranı yüzde 1.20
  • ING Bank takvim.com.tr konut kredisi faiz oranı yüzde 1.24
  • Denizbank konut kredisi faiz oranı yüzde 1.24
  • Garanti Bankası konut kredisi faiz oranı yüzde 1.29
  • Odeabank konut kredisi faiz oranı yüzde 1.29
PEKİ, ŞİMDİ BANKALARIN KREDİ FAİZ ORANLARI NE OLACAK?

Ülkenin içinde bulunduğu Pandemi süreci başta olmak üzere birçok olumlu ve olumsuz olaydan çabuk etkilenen kredi faiz oranları yaşanan ani düşüş ve tekrar artışın ardından ne olacak merakla bekleniyor. Özellikle bu fırsatı kaçıran ve yeniden özellikle konut kredisi için bekleyen milyonlarca vatandaşın aklında aynı soru var.

Enflasyon rakamlarında kayda değer bir düşüş yaşanması ve dolar kuru ile altın fiyatları makul bir seviyeye gelene kadar yakın zamanda kredi faiz indirimi gözükmüyor. Bankaların kredi faiz oranlarının ise bu gidişle Eylül ayından itibaren hızlanarak devam edebileceği belirtildi.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR