Milyonlarca Memur ve Emekli Heyecanla Bekliyor: 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başlıyor!

Milyonlarca Memur ve Emekli Heyecanla Bekliyor: 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başlıyor!

Milyonlarca Memur ve Emekli Heyecanla Bekliyor: 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri Başlıyor!
Yayın Tarihi: 1.08.2023 08:16:00

Memur ve emekli kesimi için oldukça önemli bir süreç olan 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, bugün saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın da katılacağı toplantıya, yetkili sendika Memur-Sen'in 11 hizmet kolunun temsilcileri de masada yer alacak.

Toplantıda, memur ve emeklilerin iki yıllık zam oranları değerlendirilecek. Memur-Sen, 2024 yılı için yüzde 70, 2025 yılı için tam yüzde 40 zam talep ediyor. Ayrıca, 2024'ün ilk 3 ayı için yüzde 10'u refah payı olmak üzere toplamda yüzde 35, ikinci 3 ay için yüzde 10, üçüncü 3 ay için yüzde 15 ve dördüncü 3 ay için yüzde 10 zam talebinde bulunuyor.

2025 yılı için ise 6 aylık dönemler halinde zam talebi söz konusu. İlk altı ay için yüzde 10'u refah payı olmak üzere yüzde 25, ikinci altı ay için de yüzde 25 zam talep ediliyor.

Ayrıca, Memur-Sen hükümetten aylık 7 bin 500 TL'lik yardım talebinin yanı sıra, memura yapılan seyyanen zammın emeklilere de yapılmasını ve gelir vergisinin yüzde 15'te sabit tutulmasını talep ediyor. Bunun yanı sıra, aylık 7 bin 650 liralık kira desteği ve eş yardımının 2 bin lira olması da istedikleri arasında yer alıyor.

Görüşmeler ağustos ayı süresince devam edecek ve toplu sözleşme ile memur ve emeklilerin 2024 ve 2025 yıllarındaki mali ve sosyal hakları belirlenecek. Bu görüşmelerde, maaş artışları, sosyal haklar ve diğer çalışma koşullarının belirleneceği anlaşmalara yönelik beklentiler büyük bir merakla bekleniyor.

Memur ve emekliler için önemli bir dönüm noktası olan bu görüşmelerde alınacak kararlar, çalışanların mali ve sosyal yaşamını doğrudan etkileyecek. Bu süreçte tüm kesimlerin çıkarlarının gözetilerek uzlaşma sağlanması hedeflenmektedir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR