Milyonlarca vatandaşa Kurban Bayramı ikramiyesi verilecek! İşte detaylar

Türkiye’de çalışmakta olan milyonlarca vatandaşımıza Kurban Bayramı ikramiyesi verileceği ilan edildi. Başta sadece emekli ve bazı eksik tediye ödemesi almış olan vatandaşlarımıza verileceği söylenen Kurban Bayramı ikramiyeleri ile alakalı yeni bir düzenleme yapıldı.

Milyonlarca vatandaşa Kurban Bayramı ikramiyesi verilecek! İşte detaylar
Yayın Tarihi: 6.07.2020 15:42:00

Türkiye’de çalışmakta olan milyonlarca vatandaşımıza Kurban Bayramı ikramiyesi verileceği ilan edildi. Başta sadece emekli ve bazı eksik tediye ödemesi almış olan vatandaşlarımıza verileceği söylenen Kurban Bayramı ikramiyeleri ile alakalı yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan bu düzenleme sonucunda yaklaşık 20 milyon sigortalı çalışan vatandaşımıza Kurban Bayramı ikramiye ödemesi yapılacak. Bu bağlamda vatandaşlarımızın yapması gereken herhangi bir başvuru olmayacak. Sadece gerekli kuruma banka hesap bilgileri ve maaş bordrosu ibraz edilecek. Bu sayede Türkiye’de sigortalı bir şekilde çalışmakta olan yaklaşık 20 milyon vatandaşımıza Kurban Bayramı ikramiye ödemesi yapılacak.

Sürpriz açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi. Yapılan yazılı açıklama sonucunda Türkiye’de daha önce hiçbir şekilde yapılmamış olanı yapma ve tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’na yönelik maddi ihtiyaçları karşılanacak. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yapmış olduğu yazılı açıklama sonucunda vatandaşlarımızın önceliğinin her zaman gerekli kuruma banka hesap bilgileri ve maaş bordrosunun iletilmesi gerekiyor. Maaş bordrosu ibrazı ile beraber resmi bir şekilde çalışıldığı beyan edilmiş, banka hesap bilgileri kartı ya da hesap cüzdanı ile de kişinin banka hesap bilgilerinin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na resmi bir şekilde ibraz edilmiş olacak. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı gibi önemli bir gün için maddi harcamalar yapacağının kanaatinde olan devletimiz bu konuda vatandaşlarının özellikle yanında olacak. Kişiler eğer isterse bu ödemeleri düzenli bir şekilde alabilecekler. Daha önce hiçbir şekilde benzeri bir uygulamanın yapılmadığını ifade eden Bakan, bundan böyle Türkiye’de sosyal yardım çalışmaları adına ilk yeniliklerin her zaman hükümetimiz ve dönemimizde geleceğini belirtti. Yapılacak olan bu yardım ile beraber yaklaşık 20 milyon olduğu tahmin edilen sigortalı çalışan sayısına ulaşan Türkiye’nin çalışan insanlarının tamamına Kurban Bayramı ikramiyesi verileceği ifade edildi. Bu bağlamda yapılacak olan maddi ve sosyal yardımların daha fazla artabileceğine ve gerektiği yerde vatandaşlarımızın tamamına yakınına hem sosyal hem maddi desteklerin düzenli bir şekilde yapılabileceği ifade edildi.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ HERKESE VERİLECEK!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yapmış olduğu açıklama daha detaylı incelendiğinde vatandaşlarımızın Korona virüs sebebiyle çok fazla mağdur olduğu anlaşılıyor. Özellikle bizim görmediğimiz ve duymadığımız milyonlarca vatandaşımızın maddi imkânsızlıklar sebebiyle ciddi sorunlar yaşadığı belirtildi. Vatandaşlarımızın büyük bir bölümünün eğer imkân verilirse hızlı bir şekilde Kurban Bayramı ikramiyesi alabileceği ifade edildi.


BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Kurban Bayramı ikramiyesi almak isteyen vatandaşlarımızın tamamının Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmakta olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapmaları gerekiyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları her ilçe de bulunan genellikle kaymakamlık binalarının çevresinde olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan bir aracı kurumdur. Başvuru için kişilerin yanlarında maaş bordrosu ve banka hesap bilgilerinin yazılı olduğu hesap cüzdanı ile beraber Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gitmeleri gerekiyor.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE KADAR ÖDENECEK?

Kurban Bayramı ikramiye ödemelerinin ne kadar yapılacağı konusunda herhangi bir açıklama yok. Ancak son olarak elde edilen bilgilere göre emekli vatandaşlarımızın 1000 TL Kurban Bayramı ikramiyesi alabileceği biliniyor. Eğer emekli vatandaşlarımıza 1000 TL Kurban Bayramı ikramiyesi verilecek ise çok yüksek ihtimalle tüm vatandaşlarımıza 1000 TL civarında Kurban Bayramı ikramiye ödemesi yapılacak.
 
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR