Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor! SGK Primleri de Ödenecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan Kısa çalışma ödeneğinin yanı sıra çalışanların Genel Sağlık Sigortası primlerinin de ödeneceğini duyurdu!

Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor! SGK Primleri de Ödenecek
Yayın Tarihi: 10.04.2020 23:36:00

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Koronavirüs salgını nedeniyle başlatılan Kısa çalışma ödeneğinin yanı sıra çalışanların Genel Sağlık Sigortası primlerinin de ödeneceğini duyurdu! Koronavirüs salgını ekonomiyi ve istihdamı olumsuz etkilerken Devletten çalışanlar için destekler peş peşe geliyor. Çalışanların SGK primleri de Devlet tarafından karşılanacak. Detayları bu haberimizde sizler için hazırladık...

Koronavirüs salgını tüm Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de iş hayatını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Salgının hızla yayıldığı günlerde, Çalışanlar için Devlet destekleri ise sürüyor. Bu kapsamda salgının başladığı ilk günden bu yana istihdamı korumak ve çalışanların mağduriyet yaşamamasını sağlamak adına Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100 milyar TL'lik ekonomi paketinde Kısa Çalışma Ödeneği devreye alınmıştı. Kısa çalışma ödeneği ile istihdama devam şartıyla işçi ve işverene maaş desteği sağlanmıştı. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan flaş bir açıklama geldi! Bakan Selçuk yaptığı açıklamada çalışanların GSS Primlerinin de Devlet tarafından ödeneceğini müjdeledi. Bakan Selçuk "Şu ana kadar Kısa Çalışma Ödeneği’ne başvuran firmalarımızın yüzde 77’si 10 kişiden az çalışanı olan firmalarımız. Bu dönemde 1.752 lira ila 4 bin 380 lira arasında gelir desteğini çalışanlarımıza sunacağız. Ayrıca Kısa Çalışma Ödeneği’nde Genel Sağlık Sigortası primleri de ödenecek" ifadelerini kullandı.


ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILAN İŞÇİYE AYLIK 1.177 TL ÖDENECEK

Hükümet tarafından açıklanan ve kısa sürede yürürlüğe girmesi beklenen yeni düzenleme ile İşverene 3 ay işçiyi işten çıkarma yani fesih yasağı getiriliyor. Koronavirüs sürecinde işveren işçisini ücretsiz izne çıkarabilecek ve ücretsiz izne çıkarılan işçiye İşsizlik Sigortası Fonu’ndan günlük 39,24 TL olmak üzere aylık 1177 lira ödeme yapılacak. Ücretsiz izne çıkarılan çalışanın GSS primleri ise ödenmeyecektir.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE KADAR?

Asgari ücretli çalışanlar için kısa çalışma ödeneği, 2.943 TL, vergiler düşüldüğünde ise 1.752,40 TL olarak ödenecektir. 4 Bin TL brüt ücretle çalışan işçi için vergi düşüldüğünde 2.381,78 TL, 7 bin TL brüt maaşla çalışan bir işçi için ise vergi düşüldüğünde 4.380,99 TL kısa çalışma ödeneği ödenecek.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR