Modern Hacı Hocalar: Meditasyon, Yoga, Pilates, Nefes Terapileri

Modern dünyanın beyaz yakalıların hacı hocaları meditasyon, yoga, nefes ve pilates, aile dizilimi terapilerinin geldiği son nokta sosyal medyada gündem oldu.

Modern Hacı Hocalar: Meditasyon, Yoga, Pilates, Nefes Terapileri
Yayın Tarihi: 2.09.2023 11:33:00

Bir dönem televizyonlarda hacı hocalara yapılan baskınları izleyerek büyüyen nesil şimdilerde terapi adı altında garip hareketler yaparken görüntüleniyor. Sosyal medyaya düşen bir görüntüde bir evde yapılan terapi yöntemi gündem oldu. Kullanıcılar görüntülere "Moder hacı hocalar" yorumunda bulundu.

Son yıllarda meditasyon, yoga ve pilates gibi yöntemler özellikle beyaz yaka olarak adlandırılan kişiler arasında yaygınlaştı. Rahatlama amacıyla gidilen bu meditasyonlar pozitivzm terapilerine dönüştü. Sosyal medayda da sıklıkla kendiniz sev, sen değerlisin pozitivizmi sıklıkla görülür olurdu. 


ALAY ETTİLER

Şehrin kaosu, ülke gündemi, sosyal medyanın getirdiği mutsuzluk, özel yaşamdaki sıkıntıların son dönemde psikoloji bozduğu bir gerçek. Tüm bu olumsuz duygulardan, mutsuzluktan, amaçsızlıktan, gelecek korkusundan, yalnızlıktan kaçmak isteyenler kendilerini meditasyona vermek istedi. Ancak bu durum yaygınlaştıkça işin uzmanı olmayanlar tarafından pek çok terapi yöntemleri ve yerleri ortaya atıldı.

Son olarak sosyal medyada bir evde toplanan bir gurubun terapi yöntemi gündem oldu. Drama tadında bir rahatlama yaptıkları görünen kişilerin görüntüleri sosyal medyada alay konusu oldu. Kullanıcılar "Modern hacı hocalar" yorumunda bulundu. Bazı kullanıcılar ise bu yorumlara karşı çıktı ve "Kimseye zararları olmayan insanlar, bunar bir rahatlama yöntemidir" ifadelerini kullandı.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR