Moto3 Yarışlarının en Genç Şampiyonu Can Öncü Kimdir?

Moto3 Dünya Şampiyonası'nda birinci olan ve en genç pilot olarak tarihe geçen milli motosikletci Can Öncü başarısıyla adını dünya basınında duyurdu.

Moto3 Yarışlarının en Genç Şampiyonu Can Öncü Kimdir?
Yayın Tarihi: 20.11.2018 14:30:00

Red Bull MotoGP Rookies Kupası'nı kazandığı için özel davetle katıldığı yarışta, elde ettiği zaferle dünya gündemine gelen Can Öncü 2003 doğumlu olup  henüz 15 yaşında. Kazandığı yarışla  GrandPrix tarihine geçti. Yarış öncesi ilk 5 hedefiyle piste çıktığını belirten Can, "İlk 5 sıra için Jorge Martin ve Marco Bezzecchi gibi isimlerle yarışmayı bekliyordum. Çünkü seneye Moto2'ye geçiyorlar. Onlarla yarışmak benim için hayaldi. Bence çok sıkı yarışmadılar, bu yüzden bir aralık buldum ve bu inanılmazdı." sözleriyle zaferini anlattı.



1991 tarihinden sonra ilk kez bir sürücü çıktığı ilk yarışı kazınmış oldu. Türk motosiklet tarihi içinde önemli bir gündü. ilk kez bir Türk sürücü MotoGP, Moto2 ve Moto3'ün içinde bulunduğu Grand Prix tarihinde zafere ulaşmış oldu. Can Öncü, Kenan Sofuoğlu'ndan sonra Grand Prix'de yarışan ikinci isim oldu.

Dünya basının ilgisi büyük;
ABD'nin Washington Post gazetesi, Can Öncü'nün zaferini, "15 yaşındaki Türk yarışçı, Moto3 kategorisindeki ilk yarışında tarihine geçti. Henüz 15 yaş ve 115 günlük bir geçmişle ve wild card'la zirveye çıkarak tarih yazdı." ifadelerine yer verdi.



İspanya'nın Marca gazetesi, "Dünya Kupasının kazananı sadece 15 yaşında" başlıklı haberinde "Moto 3 Valencia Yarışı, bir Dünya Kupası yarışının en genç kazananı unvanıyla biten bir yarış oldu. Bir önceki şampiyondan 55 gün farkla tarihe geçti." yazısını  okurlarıyla paylaştı.


İngiliz Daily Mail gazetesi de "15 yaşındaki genç, ilk Moto3 yarışını kazanarak tarih yazdı." ifadesini kullandı.

Hindistan'ın en önemli yayın organlarından Times of India, "15 yaşındaki Türk, Valencia'da fırtına gibi esti" başlığıyla yayınladığı haberde, "Podyumun gösterişli genç kazananı izleyenleri mest etti." yorumunu yaptı.



İtalya, Belçika, Finlandiya, Almanya, Portekiz, Fransa ve Brezilya basını da Can Öncü'nün gelecek yıl Moto3 yarışlarında dikkatle izleneceği görüşünde birleşti.

Red Bull'un internet sitesi Can Öncü'nün profesyonel bir grand prix yarışının başlangıç çizgisindeki en genç pilot olarak büyük bir başarıya imza attığına dikkat çekerken, "Daha önce Scott Redding'in en genç grand prix şampiyonu rekorunu alan genç sürücü, Dünya Şampiyonluğu'nu bu kategoride kazanan ilk Türk pilotu oldu." ifadelerine yer verdi.,

Can Öncü'nün rekorları;
Moto GP kategorilerini kazanan en genç yarışçı
Moto GP tarihinin en genç yarışçısı
Moto GP kategorilerinde yarış kazanann ilk Türk




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR