MÜJDE Cumhurbaşkanı talimat verdi! Emekliye ara zam miktarı ve tarihi belli oldu

Emekliye müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Ara zam için talimat verildi tarih ve zam miktarı belli oldu.

MÜJDE Cumhurbaşkanı talimat verdi! Emekliye ara zam miktarı ve tarihi belli oldu
Yayın Tarihi: 18.08.2023 09:15:00

MÜJDE Cumhurbaşkanı talimat verdi! Emekliye ara zam miktarı ve tarihi belli oldu... Emekliler son dönemlerde yetmeyen maaşları nedeniyle ciddi bir geçim sıkıntısı yaşıyor. Özellikle Temmuz ayında maaş zammının emeklinin beklentisinin altında kalması bu sıkıntının en temel sebebi haline dönüştü. An yurdun birçok bölgesinde emeklilerin ek zam için talepleri ve istekleri devam ediyor. Milyonlarca emekli açlık sınırının altında yaşadıklarını belirterek hükümetten ara zam talebinde bulunuyor. Nihayet beklenen araziler için sinyal yandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işık Han müjdeyi duyurdu. Emekliye ek zam talimatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Emekli maaşı alan milyonlarca vatandaş Temmuz ayında yapılan zam oranları nedeniyle adeta yıkıldı. Çünkü %40 45 aralığında zam beklentisi içinde olan emeklilere verilen zam %25'te kaldı. Bu durumda da birçok emekli hem kırgın hem de Küskün. Uzun süreden beri de emeklilerin seyyanen zam için hükümete çağrıları devam ediyor. Milyonlarca emekli vatandaş bir an önce yeni bir zam düzenlemesi yapılmasını ve maaşlarının iyileştirilmesini bekliyor. Emeklinin beklediği o güzel haberi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Nihayet emekli için beklenen zam haberi geliyor. Zam miktarı ve tarih belli oldu.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TALİMAT GELDİ


Temmuz ayında emekli maaşlarına enflasyon ve refah Payı dahil %25 oranında zam yapılmıştı. Bir süredir de bu zam oranları tartışma konusu olmuştu. Emekliler yapılan oranları yetersiz bulurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir süredir de çağrı yapıyordu. Nihayet emeklinin yaptığı çağrılar karşılık buldu. Geçim sıkıntısı çeken maaşları ile geçinmekte zorlanan emeklilere Müjde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Paşa Handan geldi. Bakan Işık Han Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekliye ek zam için talimat verdiğini duyurdu.

EKİM AYINDA EMEKLİ MAAŞLARI DEĞİŞECEK

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli maaşları ile ilgili son dönemlerde gelen iyileştirme taleplerine cevaben Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan talimat aldıklarını söyledi. Hazırlıkların başladığını da belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, bu zamana kadar emeklinin taleplerine kayıtsız kalmadıklarını bundan sonra da imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacaklarını belirtti.

Alınan bilgiye göre emekli maaşlarını ara zam Ekim ayında TBMM açılır açılmaz gelecek. Üstelik bu defa 7.500 TL'de kalan en düşük emekli maaşının da düzenleneceği tahmin ediliyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR