Müjdeli Haber Geldi! Aylık 1752 TL Destek Ödemesi

Türkiye'de Koronavirüs pandemisi hissedilmeye devam ediyor. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilere göre Koronavirüs nedeniyle 9 ölüm gerçekleşti, 670 kişinin testi ise pozitif çıktı. Böyle bir ortamda pek çok işyeri ve işletme de kepenk kapatmak zorunda kaldı! Koronavirüs sa

Müjdeli Haber Geldi! Aylık 1752 TL Destek Ödemesi
Yayın Tarihi: 21.03.2020 22:50:00

Türkiye'de Koronavirüs pandemisi hissedilmeye devam ediyor. Son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı verilere göre Koronavirüs nedeniyle 9 ölüm gerçekleşti, 670 kişinin testi ise pozitif çıktı. Böyle bir ortamda pek çok işyeri ve işletme de kepenk kapatmak zorunda kaldı! Koronavirüs salgını nedeniyle işsiz kalma tehlikesi yaşayan işçilere müjde ise Devletten geldi! Kısa Çalışma ödeneği devreye girdi ve asgari ücretli işçiye ayda 1752 TL destek ödemesi faaliyete geçirildi! İşçilere aylık 1752 TL Kısa çalışma ödeneğinin tüm detayları haberimizde...

Koronavirüs salgını her geçen gün tehlikeli boyutlarıyla sosyal hayatı ve ekonomiyi etkilemeye devam ediyor. Tüm Dünyada küresel bir salgın olarak (pandemi) nitelendirilen Koronavirüs, Türkiye'de de 9 ölüme neden olurken, 670 kişide an itibariyle testler pozitif çıktı. Böyle bir ortamda pek çok işyeri ve işletme de kepenk kapatmak zorunda kaldı. Binlerce işyerinin kapandığı son günlerde Koronavirüs nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik tedbirler paketinde işçilere müjdeli haber geldi! Koronavirüs salgını nedeniyle işten çıkarılma tehlikesi yaşayan işçiler için ayda 1752 TL destek ödemesi kısa çalışma ödeneği olarak faaliye geçti. 

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ İÇİN İŞVEREN İŞKUR'A BAŞVURACAK

İşveren, faaliyetlerinin duraksadığı veya tamamen durduğu, buna da Koronavirüs'ün gerekçe olduğunu belirterek İŞKUR'a başvuruda bulunacak. İşkur'dan iş müfettişleri gerekli incelemeleri tamamlayıp başvuruyu sonuçlandıracak ve işverene, istihdama devam şartıyla asgari ücretli her çalışanı için ayda 1752 TL destek ödemesi gerçekleştirilecek. Böylece işçiler işlerinden çıkarılmamış olacak. Kısa çalışma ödeneğinin şimdilik 3 ay sürmesi, duruma göre 6 aya kadar uzatılması gündemde.


KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ KAÇ TL?

Asgari ücretli çalışanlar için kısa çalışma ödeneği, 2.943 TL, vergiler düşüldüğünde ise 1.752,40 TL olarak ödenecektir. 4 Bin TL brüt ücretle çalışan işçi için vergi düşüldüğünde 2.381,78 TL, 7 bin TL brüt maaşla çalışan bir işçi için ise vergi düşüldüğünde 4.380,99 TL kısa çalışma ödeneği ödenecek.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ HER AYIN 5'İNDE ÖDENECEK

Kısa çalışma ödeneği için ödemeler her ayın 5. gününde PTT Bank aracılığıyla işverene yapılacak. Binlerce işçi kısa çalışma ödeneğinden faydalanarak işinden edilmemiş olacak. Devlet, zorlu süreçte Koronavirüs salgınının ekonomiye ve iş hayatına olan etkilerini en aza indirgemek için kısa çalışma ödeneğini devreye sokmuş durumda.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR