Murat Dalkılıç'a Vertigo Teşhisi

İki hafta önce sevgilisi Hande Erçel ile Amsterdam tatile giden şarkıcı, bu esnada birtakım sağlık sorunları geçirdi. Rahatsızlığının sebebinin vertigo olduğu ortaya çıktı.

Murat Dalkılıç'a Vertigo Teşhisi
Yayın Tarihi: 5.03.2018 15:33:00

Pop müziğinin sevilen ismi Murat Dalkılıç, Amsterdam tatilini bitirip, İstanbul'a döndükten sonra hastaneye gitti. Doktorlar, ünlü popçu için kronik baş dönmesi anlamına gelen vertigo teşhisini koydu. 

VERTIGO NEDIR?


Vertigo, çoğunlukla iç kulak probleminden kaynaklanır. Bazı insanlar ise denge sağlamaktaki zorluklarını vertigo kelimesiyle açıklarlar. Bu hastalar sıklıkla kendilerinin veya çevrenin döndüğünü söylerler. Baş dönmesi bir diğer adıyla Vertigo, kişinin yaşam kalitesini alt üst edebiliyor, hayatı çekilmez hale getirebiliyor. Hasta, kendisi veya çevresindeki tüm nesneler dönüp duruyormuş gibi hissediyor. Kimi zaman öyle şiddetli oluyor ki dönme, kendini bir anda acil serviste dahi bulabiliyor. Vertigo sanılanın aksine bir hastalık değil, hastalık belirtisidir. Günde birkaç kez baş dönmesi yaşıyor ve günlük ritminiz bozuluyorsa, siz de vertigo olabilirsiniz..

En belirgin belirtisi baş dönmesidir ve genellikle iç kulaktaki denge sisteminde ortaya çıkan bir sorundan kaynaklanmaktadır.

Diğer belirtileri ise, kulak hastalıklarına bağlı baş dönmesi beraberinde kulakta basınç hissi, kulak çınlaması, işitme azlığı, bulantı ve kusma, kulak akıntısı, gözlerde anormal hareketler gözlemlenebilir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR