Nisan 2020 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Hangileri? 15 Nisan - 16 Nisan Para yattı mı

Evde bakım maaşı yatan illerin hangileri olduğu internetteki en büyük merak konularından bir tanesidir. Özellikle bakım maaşı ile geçinen ailelerin her ay bu dönemlerde aynı aramayı yapması tesadüf değil. En az yüzde 50 engelli raporu bulunan kişilere bakan kişilerin aldığı maaşa evde bakım maaşı

Nisan 2020 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Hangileri? 15 Nisan - 16 Nisan Para yattı mı
Yayın Tarihi: 15.04.2020 14:13:00

Evde bakım maaşı yatan illerin hangileri olduğu internetteki en büyük merak konularından bir tanesidir. Özellikle bakım maaşı ile geçinen ailelerin her ay bu dönemlerde aynı aramayı yapması tesadüf değil. En az yüzde 50 engelli raporu bulunan kişilere bakan kişilerin aldığı maaşa evde bakım maaşı denir. Bu kişilerin illaki akraba olmasına gerek yok, dışarıdan herhangi bir bakıcı da bakabilir. Devlet bu kişilere ilgili evde bakım maaşını her ay düzenli bir şekilde yatırmaktadır. Devlet tarafından yatırılan bu ücretin dağıtımı, tespit edilmesi, iptal edilmesi gibi konular ise Sosyal Yardımlaşma vakıflarında yürütülmektedir. En az yüzde 50 engelli raporu bulunan kişilere yapılan bu bakımların bir karşılığı olarak devlet tarafından ödenen evde bakım maaşı 16 Nisan 2002 tarihinde hangi illere yattı? Kimler evde bakım maaşı alabilir? Evde bakım maaşına nasıl başvuru yapılır? Tüm detaylar haberimizde…

15-16 Nisan 2020 Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi

Nisan ayına ait tüm evde bakım maaşları bugün itibari ile yatırıldı. 15 Nisan 2020 tarihinden itibaren herhangi bir evde bakım maaşı yatmayacak. 12 Nisan ve 16 Nisan tarihleri arasında tüm evde bakım maaşları yatmaktadır. Evde bakım maaşları nasıl öğrenilir? Evde bakım maaşına nasıl başvuru yapılır? Tüm detaylar burada…

Vatandaşlarımız bu soruların cevaplarını arıyor, evde bakım yapılabilecek tüm engelli vatandaşlara bakan kişiler evde bakım maaşına başvuru yapabilir. Ancak engelli olarak bakımı yapılan kişinin engel raporunun en az yüzde 50 olması gerekmektedir. Engelli raporu bulunan kişilere bakan kişiler akraba olması fark etmeksizin başvuru yapabilir. Engelli kişilere bakan kişilerin dışarıdan herhangi bir bakıcı olması dahi yeterlidir. Devletimiz bu konu ile alakalı herhangi bir kısıtlama getirmemiş ve başvuruyu sağlayan tüm vatandaşlara hızlı bir şekilde maaşlarını yatırıyor. Her ayın 12’si ve 14’ü arasında yatan evde bakım maaşı hiç sekmeden hesaplara yatırılmaktadır. Nisan ayına ait evde bakım maaşı hangi illere yatırıldı? Sorusunun cevabı ise tüm illere yatırılmıştır. Tüm Türkiye’de evde bakım maaşı alan kişilerin hesaplarına ilgili ücretler yatırılmıştır.

Evde Bakım Maaşı Nedir?

Evde bakım maaşı, adı üzerinden de anlaşılacağı üzere en az yüzde 50 engelli raporu bulunan kişilere bakan kişilere verilen maaştır. Devletimi bu maaşı her ay karşılıksız olarak hesaplara aktarılmaktadır. Bu maaşların yatırılması, takip edilmesi, gerektiğinde iptal edilmesi, kontrol edilmesi ve başvuruların alınması için Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nı sorumlu tutmuştur. Tüm sorunlarınız için Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına başvuru yapabilirsiniz. Eğer ilgili ücreti alabilmek için başvuru yapmak istiyorsanız ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakfına bizzat müracaat etmelisiniz. Evde bakım maaşı için internetten herhangi bir başvuru alınmamaktadır. Bu sebeple lütfen ilçenizdeki sosyal yardımlaşma vakfına gidiniz.


Evde Bakım Maaşı Ne Kadar?

Eve bakım maaşı Türkiye ortalamasına göre oldukça düşük bir ücrettir. 1460 TL net olarak Ziraat Bankası hesabına her ayın 12’si ile 14’ü arasında yatırılır. Kişinin engel durumuna göre değişiklik gösterse de genellikle yüzde 90 ve civarı engel raporu bulunan kişilere bakan kişilerin aldığı ücret 1460 TL aralığındadır.

Evde Bakım Maaşı Durumu Nasıl Öğrenilir?

Evde bakım maaşı 2020 ödemeleri sorgulama sadece e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Evde bakım maaşı sorgulama için şu adımları takip edin:

Buradaki bağlantıya tıklayın!

Buradaki bağlantı sizi e-devlete yönlendirecek. Ardından TC kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile giriş yapın. Ardından otomatik olarak sayfa sizi evde bakım maaşı sorgulama sayfasına gönderecek. Burada verilen bilgiler sizin evde bakım maaşı sorgulama sayfanız.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR