Nisan ayı AGİ Ücreti değişti! Maaşlarda Düşüklük mü olacak?

Nisan ayı AGİ ücreti değişti. Asgari Geçim ücreti değişti. Peki Maaşlarda AGİ fiyatları ne kadar oldu. Yeni şartlar neler getirildi. Maaş değişikliğinde ilk hamle AGİ'de oldu. Sizler için AGİ ve ASgari Ücret fiyatları hazırladık. İşte 2020 en son Nisan ayı AGİ ücretleri ve maaşlarda fiyatlar.

Nisan ayı AGİ Ücreti değişti! Maaşlarda Düşüklük mü olacak?
Yayın Tarihi: 1.04.2020 23:09:00

Nisan ayı AGİ ücreti değişti. Asgari Geçim ücreti değişti. Peki Maaşlarda AGİ fiyatları ne kadar oldu. Yeni şartlar neler getirildi. Maaş değişikliğinde ilk hamle AGİ'de oldu. Sizler için AGİ ve ASgari Ücret fiyatları hazırladık. İşte 2020 en son Nisan ayı AGİ ücretleri ve maaşlarda fiyatlar.

AGİ değişti! Resmi duyuru!

Yıllık gelir vergisi üzerindne hesaplanan matrah düşünüldükden sonra hesaplanan AGİ ücretleri maaşlarda ne kadar olacak. AGİ hesaplanmasında yeni şartlar ve durumlar belirlendi. Buna göre 2020 yılında Asgari Ücret brüt ne kadar oldu. 2 bin 943 lira brüt ücret AGİ sonrası hesaplara ne kadar yansıyacak sizler için derledik.

Yenilenen AGİ ne kadar?

İşçi bekarsa, 220,73TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışmıyorsa, 264,87 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışmıyorsa ve bir çocuğu varsa, 297,98 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışmıyorsa ve iki çocuğu varsa, 331,09 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışmıyorsa ve üç çocuğu varsa, 375,23 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışıyorsa, 220,73TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışıyorsa ve bir çocuğu varsa, 253,83TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışıyorsa ve iki çocuğu varsa, 286,94 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışıyorsa ve üç çocuğu varsa, 331,09 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışıyorsa ve dört çocuğu varsa, 353,16 TL fiyat belirlendi.

İşçi evliyse ve eşi çalışıyorsa ve beş çocuğu varsa, 375,23 TL fiyat belirlendi.

Asgari Geçim İndiriminden kimler yararlanabilir ve kimler AGİ alabilir?

Yukarıdaki tabloda da görüldüğü üzere Asgari Geçim İndirimi olan AGİ hesaplanırken, işçinin bekar veya evli olması, evliyse eşinin çalışıyor veya çalışmıyor olması, sahip olunan çocuk sayısı gibi maddeler, alınacak olan AGİ rakamını belirleyen unsurlar olarak karşımıza çıkmaktadır.


Peki, Asgari Geçim İndirimi olan AGİ’den kimler yararlanabiliyor ve kimler AGİ alabilmektedir. Konuyu yeniden değerlendirecek olursak şunları söyleyebiliriz. Ücretleri gerçek usulden vergilendirilen tüm çalışanlar, yani gerçek kişiler, bu indirimden yararlanabilir ve AGİ alabilir. Gelir Vergisi Kanunu’nun 61. Maddesi içeriğinde yer alan bilgiye göre ücret geliri elde edenler, AGİ almaktadır. Tekrar bu yazımızı çok kısaca özetleyecek olursak, AGİ, bir işçinin, bekar veya evli olması, çocuğunun olması veya olmaması gibi birçok maddeye göre değerlendirilen ve devlet tarafından asgari geçim indirimi olarak işçiye aylık olarak ödenen bir rakamdır. İşverenler, her ay bu rakamı çalışanlarına ödemekle yükümlüdür ve ödedikleri bu rakam, işverenin gelir vergisinden düşürülmektedir.

Ek ödeme ve İkramiye ne durumda!

Asgari Ücretlilerin alacağı ek ödeme ve ikramiyelerde son durum merak ediliyor. 450 TL olarak meclise geleceği konuşulan Asgari Ücret'te yeni yasa sonrası ek 450 TL ödeme bekliyor. Meclisete Emekliler ve memurlarla beraber yeni maaşlar duyurulacak sistemde Asgari Ücretlilerden vergi çıkartılırsa gün içinde gündeme gelen emekliler federasyonu maaş isteği de görüşülecek.

Nisan ayında tüm sistemler değişerek yeni ödeme yöntemleri ve BES faydaları duyurlacak






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR