O ailelere 12 ay boyunca 900 TL ödeme yapılacak! O kişilerin hemen başvuru yapması gerekiyor!

Türkiye’de Korona virüs salgını sonrasında bozulan ekonomik durumların yeniden düzene girebilmesi ve vatandaşlarımızın ekonomik alım güçlerinin yeniden oluşabilmesi adına kaymakamlıklardan her ay 900 TL ödeme yapılacak.

O ailelere 12 ay boyunca 900 TL ödeme yapılacak! O kişilerin hemen başvuru yapması gerekiyor!
Yayın Tarihi: 19.08.2020 16:34:00

Türkiye’de Korona virüs salgını sonrasında bozulan ekonomik durumların yeniden düzene girebilmesi ve vatandaşlarımızın ekonomik alım güçlerinin yeniden oluşabilmesi adına kaymakamlıklardan her ay 900 TL ödeme yapılacak. Yapılacak olan bu ödemelerin tamamı karşılıksız olacak şekilde ayarlandı. Bu bağlamda vatandaşlarımızın tek bir başvuru sonrasında 12 ay boyunca 900 TL ödeme yapılacak. Yapılacak olan bu ödeme 12 ay boyunca her ay Ziraat Bankası banka hesabına yapılacak. Bu sayede maddi yardım yapılan vatandaşlarımızın tamamının en temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi adına güzel bir çalışma olacak. Siz de hemen kolay bir şekilde ödeme alabilmek ve ekonomik düzeyinizin düzelebilmesi adına önemli bir adım atmış olabilirsiniz. O kaymakamlıkların başlatmış olduğu bu efsanevi maddi yardım paketi ile beraber her türlü en temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. İşte mağdur durumda olan ve maddi ihtiyaçları doğrultusunda maddi yardım yapacak olan kaymakamlıklar…

Vatandaşlarımızın en büyük sorunlarından bir tanesi olan ekonomik alım gücünün düşmesi, Türk parasının değersizleşmesi ve alım gücünün tamamı ile düşmesi üzerine başlatılan muhteşem yardım paketleri ile beraber vatandaşlarımızın hem çocukların eğitim hayatına hem de sağlık durumlarının düzelebilmesi adına önemli maddi yardımlar yapılacak. Devletimizin kaymakamlıklar aracılığı ile başlatmış olduğu bu önemli maddi yardım paketi sonrasında vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun başvuru yapması sonucunda her ay 800 TL’ye kadar önemli bir maddi yardım alabileceği ifade ediliyor.

YARDIM MİKTARI NEYE GÖRE BELİRLENECEK?
  • Okul öncesi çocuklar için 500 TL
  • İlköğretimde okuyan çocuklar için 750 TL
  • Ortaöğretimdeki öğrenciler için 800 TL
  • Üniversite öğrencileri için ise 900 TL olarak belirlenecek.
KİMLER YARARLANABİLECEK?

Yukarıda saymış olduğumuz tüm maddi yardım tutarlarından muhtaç ve maddi desteğe ihtiyacı olan vatandaşlarımız faydalanabilecek. Bu sayede ülkemizde ekonomik durumu bozuk olan ve maddi yardıma ihtiyacı olan tüm aileler faydalanabilecek. Sadece işsiz olan, iş bulamayan ve uzun süredir çalışmayan vatandaşlarımız değil aynı zamanda maddi durumu bozuk olan vatandaşlarımızın da aynı şekilde bu yardım tutarlarından faydalanabileceği belirtiliyor.


NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu bu maddi yardımdan haberdar olmadığı için şu aşamada sadece 3 bin kişinin bu maddi yardım tutarlarından faydalandığı belirtiliyor. Bu sebeple şu aşamada başvuru yapan tüm vatandaşlarımızın bu ödemelerden faydalanabileceği belirtiliyor. Eğer yakın bir tarih içerisinde devletten SGK, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile alakalı bir ödeme almadı iseniz siz de hemen bu ödemelerden rahat bir şekilde faydalanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına TC Kimlik belgeniz ile beraber giderek gerekli başvuruları gerçekleştirmek olacak. Devletimizin başlatmış olduğu eğitim ve sağlık yardımı ile alakalı tüm ayrıntılı açıklamalar ilgili kurum tarafından yapılmadığı için konu ile alakalı en ayrıntılı bilgiyi yine başvuru yapılacak olan kurum mercilerinden öğrenebilirsiniz.

ÖDEMELER NE ZAMAN GERÇEKLEŞİYOR?

Ödemelerin gerçekleşebilmesi için her bir vatandaşımızın ayrı ayrı başvuru yapması bekleniyor. Şu aşamaya kadar sadece 3 bin vatandaşımızın bu yardım programlarından faydalandığı belirtiliyor. Her ayın 15’inde Ziraat Bankası banka hesabına aktarılan maddi yardım tutarının 12 ay boyunca aralıksız süreceği belirtiliyor.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR