O banka konut kredisinde faizi kaldırdı! Son başvuru 30 Ekim!

Ev almak isteyenlere müjdeli haber! Konut kredisinde o bankadan büyük kampanya!

O banka konut kredisinde faizi kaldırdı! Son başvuru 30 Ekim!
Yayın Tarihi: 11.10.2023 11:00:00

Ev almak artık hayal değil! Müjdeli haber o bankadan geldi duyan inanamadı ama gerçek! Hükümetin daha önce faizleri aşağı çekeceğiz açıklaması için Ekim ayında çalışmalar başladı. Konut kredisinde düşük faiz dönemi başlıyor!

Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından faiz çalışmaları hız kazandı. Ekim ayında bankaların, konut ve ihtiyaç kredilerinde faiz oranlarını düşürülmesi gündemdeydi. Faiz hamleleri gelmeye başladı. Bankalar Ekim ayına ardı ardına yaptığı faiz indirimleri ile başladı.

Ev almak isteyen vatandaşlar için büyük bir umut kaynağı duyuruldu. Ev fiyatlarının yükselmesi ve bankaların yüksek faiz oranları, vatandaşı konut kredisi çekmeye korkutuyordu. Neredeyse artık ev almanın hayali dahi kurulamaz hale gelmişti. Ancak, Merkez Bankası ve BDDK'dan gelen müjde bu tabloyu değiştiriyor. Konut kredilerinin güncel faiz oranları yüzde 3 gibi çok yüksek seviyelere çıktıktan sonra, vatandaşlar için artık ev alma umutları bitmişti.


FAİZ ORANLARI DÜŞTÜ

Ekim ayında banka faizlerinin giderek azalacağı konuşuluyordu. Bankalar ardı ardına ihtiyaç kredileri kampanyalarını duyurmuş ancak konut kredisinde beklenen hamle gelmemişti. Merkez Bankası ve BDDK, çalışmaları hız kazandı ve düşük faiz oranlarına sahip ve uzun vadeli konut kredileri kampanyaları da kendilerini göstermeye başladı.

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara büyük bir destek haberi geldi. Kampanya kapsamında artık dar gelirli vatandaşların bile konut sahibi olması için bir hayali olabilecek. İlk kez ev alacak vatandaşlar, kamu bankalarından düşük faizli konut kredilerine artık başvurabilecekler. Kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank düşük faizli ve uzun vadeli konut kredilerine başladı. İlk kez ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yüzde 1.25 gibi faiz oranı ve 180 ay vade seçenekleri sunulacak. 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR