O kişilere 180 gün boyunca ödeme yapılıyor! Tek yapılması gereken bu formu göndermek

Devletimiz sosyal devlet olabilmek adına geçtiğimiz yıllarda önemli adımları başlatmıştı. Ancak en önemli adımları ise Korona virüs salgını döneminde başlattı. İlk defa olmamak kaydıyla başlatılan işsizlik ödeneği gibi ödeneklerin daha seri ve daha fazla hak ediş ile beraber başlatan devletimizin

O kişilere 180 gün boyunca ödeme yapılıyor! Tek yapılması gereken bu formu göndermek
Yayın Tarihi: 19.08.2020 15:43:00

Devletimiz sosyal devlet olabilmek adına geçtiğimiz yıllarda önemli adımları başlatmıştı. Ancak en önemli adımları ise Korona virüs salgını döneminde başlattı. İlk defa olmamak kaydıyla başlatılan işsizlik ödeneği gibi ödeneklerin daha seri ve daha fazla hak ediş ile beraber başlatan devletimizin ilk aşamada sadece 90 günlük yani 3 aylık süre için ödeme yapacağı belirtilmişti. Ancak Korona virüs salgını ile beraber atılan adımlarla bu süre 180 güne kadar çıkartıldı. Şu aşamada sadece tek bir başvuru yapan kişilere 180 gün boyunca her ay 1177 TL ödeme yapılıyor. Yapılan bu ödemeler tamamı ile devlet tarafından karşılıksız olarak yapılıyor. Bu sebeple işsiz kalan milyonlarca vatandaşımız gibi tek seferde başvuru yapan vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde bu ödemelerden faydalanabileceği belirtiliyor. Öncelik olarak başlatılan bu ödenek safhasında siz de hemen gerekli web sitesine giriş yaparak başvuru yapabilir ve her ay boyunca 1177 TL ödeme alabilirsiniz. İşte tüm ayrıntılar…

Devletimizin başlatmış olduğu bu ödenek safhasında önceliğin her zaman işsizler olduğunu bilmekte fayda var. Eğer sigorta prim sürenizin en az 900 gün olduğuna emin iseniz hemen siz de kısa bir başvuru sonrasında her ay çalışmadığınız halde devletimizden 1177 TL ödenek alabilirsiniz. İşsizlik ödeneğine başvuru yapabilmek için öncelikle sigorta prim tutarınızın en az 900 gün olması gerekmektedir. Eğer bu aranan ilk şartı tamamlıyorsanız SSK kapsamında olmanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Eğer SGK kapsamında emekli sandığı ya da Bağ-Kur gibi kurumlar aracılığı ile sigorta primlerinizi yatırıyorsanız yapmanız gereken ayrıca farklı bir şekilde başvuru var. Devletimizin bu başlatmış olduğu devlet yardımları programı kapsamında verilen işsizlik ödeneği programı için daha önce İŞKUR kaydı olmayan kişilerin öncelikli olarak İŞKUR kayıtlarının açılması gerekir. Eğer daha önce İŞKUR kaydınız yok ise öncelikle İŞKUR kaydınızın gerçekleştirilmesi gerekiyor. İŞKUR kayıtları genellikle en yakın şubelerden yapılabilmektedir. Ancak dileyen herkes internet üzerinden İŞKUR iş arayan profili oluşturabilir.


İŞKUR KAYDI NASIL AÇILIR?

İŞKUR herkesin bileceği üzere 2000 yılında İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun kapatılması ve 2003 yılına kadar süren yasal düzenlemeler sonrasında oluşturulan Türkiye’nin en büyük istihdam kurumlarından bir tanesidir. Tamamı ile devlete aynı zamanda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaktadır. Bu nedenle yapacağınız tüm işlemlerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirildiğini bilmeniz gerekmektedir. İŞKUR iş arayan profili açabilmek için öncelikle esube.iskur.gov.tr web adresine giriş yapmalı ve orta kısımda bulunan Üye Ol seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.
  • Kimlik bilgilerinizi girin(T.C. kimlik numarası, ad, soyad, baba adı ve doğrum tarihi).
  • Sayfadaki "Güvenlik Kontrolü" kısmındaki resimde bulunan sayıları "Güvenlik Kontrolü" yazısının yanındaki kutucuğa doğru ve eksiksiz olarak yazın.
  • En altta bulunan uyarı yazısını da okuyarak, "İleri" seçeneğine tıklayın.
  • Açılan sayfada adres bilgilerinizi girin(Ülke, il/ilçe, açık adres ve posta kodu).
  • İletişim bilgilerinizi girin(ev telefonu, cep telefonu ve e-posta adresi).
  • İŞKUR giriş işlemlerinde kullanmak üzere "Bir şifre seçin" kısmında kendi şifrenizi oluşturun.
  • "Şifrenizi tekrar girin" kısmına belirlediğiniz şifreyi tekrar girin.
  • "Güvenlik Sorusu" oluşturun ve "Yanıtınız" kısmına cevabınızı yazın(şifre hatırlatmada güvenlik amaçlı kullanılır).
  • Son olarak en altta yer alan "Üyeliğimi Oluştur ve Devam Et" seçeneğine tıklayın.
İŞKUR İŞSİZLİK ÖDENEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İŞKUR işsizlik ödeneğine başvuru yapabilmek için hızlı bir şekilde İŞKUR iş arayan girişi yaptıktan sonra orta kısımda yer alan işsizlik ödeneği başvurusu sekmesine tıkladıktan sonra size sorulan tüm sorulara doğru cevap vermeniz ve başvuruyu sonlandırmanız gerekiyor. Daha sonraki tüm işlemler İŞKUR tarafından yürütülerek size gerekli cevap verilecektir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR