O kişilere 30 bin TL hibe kredi verilecek! Sadece başvuru yapanlar yararlanabilecek!

Milyonlarca vatandaşımızın en büyük sorunu kesinlikle ekonomik sıkıntılardır. Ancak bazı kişiler girişimci ruha sahip olup normal şartlarda kazanma olasılığının olmadığı paraları kazanabiliyor. Hatta bazı girişimciler direkt olarak yurt dışına hizmet veriyor ve kazançları Euro üzerinden oluyor.

O kişilere 30 bin TL hibe kredi verilecek! Sadece başvuru yapanlar yararlanabilecek!
Yayın Tarihi: 30.08.2020 21:38:00

Milyonlarca vatandaşımızın en büyük sorunu kesinlikle ekonomik sıkıntılardır. Ancak bazı kişiler girişimci ruha sahip olup normal şartlarda kazanma olasılığının olmadığı paraları kazanabiliyor. Hatta bazı girişimciler direkt olarak yurt dışına hizmet veriyor ve kazançları Euro üzerinden oluyor. Bu da ülkemize daha fazla döviz girişinin sağlanmasına büyük oranda fayda sağlıyor. Ancak bu girişimcilerin maddi olarak ilk aşamada desteklenmelerinin sağlanması gerekiyor. Özellikle reklam ve pazarlama için ilk aşamada yüklü miktarda paralara ihtiyaçları oldukları biliniyor. Devlet bunu çok iyi bildiği için yurt dışına hizmet veren ancak Türkiye’de ikamet etmekte olan girişimcilere çok yüklü miktarda pazarlama ve reklam bütçeleri ayırabiliyor. Milyonlarca vatandaşımızın makus kaderinin değişebilmesi için sadece döviz girişinin artırılması gerektiğini çok iyi bilen devletimiz bu girişimcilerin girişimlerinin yükseltilebilmesi ve desteklenebilmesi amacı ile belirli aralıklarla 30 bin TL ile 90 bin TL aralığında reklam ve pazarlama ödeneği çıkartıyor. Ancak tabii ki sadece başvuru yapanlar ve girişimlerinin kabul gördüğü girişimciler bu ödemelerden yararlanabiliyor.

Bir girişimcinin desteklenebilmesi, girişimini kurması ve yurt dışında hizmet vermeye başlaması üzerine sadece reklam ve pazarlama için verilen bütçe belirli aralık yani 45 gün için 30 bin TL olarak belirlendi. KOSGEB aracılığı ile başlatılan bu önemli girişimci destek paketinden sonra vatandaşlarımızın yurt dışına hizmet veren girişimlere yönelmesi gözlemlendi. İnsanların daha fazla para kazanması hem Euro hem de Dolar olarak kazanç sağlaması ve devlet tarafından düzenli olarak destek görecek olması ise girişimcilerin en fazla sevindiği noktalardan sadece bazılarıdır. İnsanlar çok rahat bir şekilde para kazanamıyor olsa da ne yazık ki başka türlü işlemlere ihtiyaç yoktur. Girişimcilerin ise bu girişim destek programlarından destek görebilmeleri için ise yüksek seviyelerde başvuru dosyası hazırlaması ve ilgili memurların gerçekten ikna edilmesi gerekiyor. Bazı girişimcilerin destek gördükleri ve 12 ay içerisinde normal büyümelerinin 5 katı kadar daha hızlı bir şekilde büyüdükleri gözlemlendi. Devletin desteğini arkalarına alan bu girişimcilerin ise en büyük artısı ülkemize yüksek miktarda Dolar ve Euro kazanç sağlıyor olmalarıdır.

GERİYE DÖNÜK GENÇ GİRİŞİMCİ TEŞVİKİ ALINABİLİR Mİ?


Koşulları sağladığı halde çeşitli nedenlerle zamanında teşvikten yararlanamayanlar, sonradan yararlanıp yararlanamayacaklarını soruyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayımladığı özelgeye göre, ilk defa 2017 yılında kendi işini kuran 1991 doğumlu genç, aynı dönemde ücretli olarak bir işte çalıştığı için teşvikten yararlanmadığını, ancak kurduğu işin, bizzat başında bulunmasını gerektirmediğini, bu durumda teşvikten yararlanma hakkı olup olmadığını sordu.
Özelgede, söz konusu gencin iş makineleri kiralama faaliyetinde bulunduğu ve iş yerinde eleman çalıştırmadığı, mahiyeti itibarıyla bir başka işverenin yanında çalışarak işi sevk ve idare edebileceğinin anlaşıldığı vurgulandı. Diğer koşulların da yerine getirilmesi halinde genç girişimci teşvikinden yararlanmasının mümkün olduğu, 2017 yılı gelir vergisi beyannamesinin "düzeltilmesi" suretiyle 2017 yılından başlayarak vergi teşvikinden yararlanabileceği kaydedildi. Vergi düzeltme işleminde 5 yıllık zaman aşımı uygulanıyor..

İŞİNİ TERK EDİP YENİ İŞ KURAN YARARLANABİLİR Mİ?

Genç girişimci teşvikinden bir defaya mahsus yararlanılabilir. Teşvik alınmakta olan faaliyeti terk ettikten sonra üç yıllık süre içinde de olsa yeni bir faaliyete tekrar başlanması halinde teşvik hakkı kaybolur. Teşvikten yararlanabilmenin koşulu, o kişi adına ilk defa gelir vergisi mükellefiyeti tesis edilmiş olması Teşvikten yararlanabilmek için ilk defa vergi mükellefi olmak gerekiyor. Bursa'da bir genç girişimci, işe başlama bildiriminde bulunduğu faaliyetini iş yerini tutmaktan vazgeçtiği için aynı gün terk edip daha sonra farklı bir adreste yeniden faaliyete başladığını belirterek, teşvikten yararlanıp yararlanamayacağını sordu. Yayımlanan özelgede, yapılan araştırmada söz konusu girişimcinin faaliyete başlamadan işi aynı gün terk ettiğinin anlaşıldığı, dolayısıyla ilk defa vergi mükellefi olma şartını ihlal etmiş sayılmayacağı belirtilerek, teşvikten yararlanabileceği kaydedildi. Bursa'da bir başka genç girişimci, 30 Kasım 2016 tarihinde kurduğu şirketini, üç yıllık teşvik süresi dolmadan 1 Mart 2018 tarihinde kapatıp, 1 Haziran 2018 tarihinde yeniden iş kurdu.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR