O Ödemeler 8 Mayıs’ta Başlıyor! Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor! Hemen Başvurun!

Vatandaşlarımızın büyük zorluklar çekerek gün geçirmeye çalıştığı sokağa çıkma yasağı sürecinden sonra insanlar işlerine devam edecek. Ancak herkes devam edemiyor, milyonlarca vatandaşımız işsiz kaldı.

O Ödemeler 8 Mayıs’ta Başlıyor! Son Başvuru Tarihi Yaklaşıyor! Hemen Başvurun!
Yayın Tarihi: 26.04.2020 21:23:00

Vatandaşlarımızın büyük zorluklar çekerek gün geçirmeye çalıştığı sokağa çıkma yasağı sürecinden sonra insanlar işlerine devam edecek. Ancak herkes devam edemiyor, milyonlarca vatandaşımız işsiz kaldı. Kimisi ücretsiz izine gönderildi kimisi ise işinden kovuldu. Ancak bu durumda ne yapmak gerekiyor?

O ödemeler 8 Mayıs’ta başlıyor ve hemen başvuru yapmanız gerekecek. Bu sebeple bu haberin tüm detaylarını çok iyi okumalısınız. En ufak bir noktayı dahi kaçırmanız halinde başvuru esnasında yanlışlık yapabilirsiniz. 22 Nisan ve 1 Mayıs tarihleri aralığında yapılacak olan başvurular sonucunda tüm işsiz kalmış vatandaşlarımıza ve ücretsiz izine gönderilmiş işçilerimize ödemeler 8 Mayıs’ta yapılacak. Bu bağlamda hızlı olmak ve başvuruyu hemen yapmak en mantıklı hareket olacaktır.

17 Nisan ve 17 Haziran tarihleri arasında hiçbir işçi işinden çıkartılamıyor. İş sözleşmeleri feshedilemiyor. Bu süreçte kapatılan veyahut tüm faaliyeti durdurulan işletmelerin büyük bir çoğunluğu işgücü eksikliği sebebiyle faaliyet yardımı alacak. Ayrıca bu işletmelerde çalışan tüm işçilere devlet ödeme yapacak. Nakdi destek ödemeleri ile alakalı ödemelerin 8 Mayıs’ta başlıyor olması tüm umutları yeniden yeşertti. Günlük 38,94 TL ödeme alacak olan işçilerin yüzü güldü.

Bu durumda işçiler hem evlerinde güvenli bir şekilde olabilecekler hem de günlük devletten ödeme alabilecekler. Bu bağlamda başvuruları kaçırmamanız gerekiyor. Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı olarak adlandırılan bu ödeme ile birlikte günlük 38,94 TL ödeme alacak olan işçiler aylık toplam 1168 TL alacak olan işçilerin hayatı yeniden huzura kavuşacak. Başvurular direkt olarak esube.iskur.gov.tr internet adresinden gerçekleşecek. Bunun için eğer daha önce İŞKUR profili almadıysanız hemen en yakın tarihte İŞKUR şubesinden bir İŞKUR profili açınız.


Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) Başvuru Şart

Kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşı gibi ödemeler için Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvuru şarttır. Aksi takdirde herhangi bir şekilde başvuru yapamazsınız. 22 Nisan itibari ile başvurular başladı. 1 Mayıs’ta ise sonlanacak. Bu bağlamda başvuru yapacak olan kişilerin hızlı bir şekilde başvurularını yapması gerekiyor. Ayrıca işten çıkartılan ve iş bulamayana da maaş ödenecek. Bu çerçevede 16 Mart’ta işten çıkartılan ancak işsizlik parası alamayan bir kişi 17 Haziran’a kadar yeni bir iş bulamazsa 3.504 TL nakdi ücret desteği alabilecek. Ücretsiz izne çıkarılanlar için işveren tarafından SGK’ya bildirim yapılacak. İşverenlerin bildirim yapması ve işçiye ait IBAN bilgilerini SGK’ya iletmesi nakdi ücret desteği için yeterli.

Otomatik Ödemeler Yolda! Prim Eksikliği İçin Başvurabilirsiniz

Otomatik ödemeler yolda geliyor. Prim eksikliği sebebiyle İŞKUR işsizlik maaşına başvurduğu halde alamayan kişilere otomatik olarak maaş ödenecek. Eğer prim eksikliğinizin olduğunu bildiğiniz için İŞKUR işsizlik ödeneğine başvurmadıysanız hemen başvurmalısınız. Eğer başvurmazsanız otomatik olarak ödeme alma şansından mahrum kalırsınız. Ayrıca daha önce başvuru yapıp reddedilen kişilerin ekstra olarak yeniden başvuru yapmasına gerek yok. Başvurular için esube.iskur.gov.tr internet adresi veyahut e- Devlet kapısı tarafında İŞKUR işsizlik ödeneği başvurusu araması ile ulaşabilirsiniz




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR