O ödemeler yarın hesaplarda! Herkese 450 TL Bayram ikramiyesi ödenecek

Korona virüs salgını sebebi ile milyonlarca vatandaşımızın işsiz kaldığı bilinmektedir. Özellikle özel sektör ve hizmet sektöründe hizmet vermekte olan vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu hala iş bulamadı.

O ödemeler yarın hesaplarda! Herkese 450 TL Bayram ikramiyesi ödenecek
Yayın Tarihi: 28.07.2020 17:02:00

Korona virüs salgını sebebi ile milyonlarca vatandaşımızın işsiz kaldığı bilinmektedir. Özellikle özel sektör ve hizmet sektöründe hizmet vermekte olan vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu hala iş bulamadı. İŞ bulamayan vatandaşlarımızın yanı sıra ücretsiz izine gönderilen vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu dahi geri çağırılmadı. Geri çağırılmayan kişiler ile işsiz kalan kişilerin ise Kurban Bayramı’nda nasıl harcama yapacağı bilinmiyor. Ancak devletimizin geliştirmiş olduğu yeni yardım paketi ile beraber son dakika gelişmesi yaşandı. Açıklanan verilere göre ülkemizde, Korona virüs salgını döneminde işsiz kalan sayısı 3 milyon, ücretsiz izine gönderilen kişi sayısı ise 1,2 milyon kişi. Bu kadar çok kişinin işsiz kalması ile beraber ülkemizde işsizlik sayısı neredeyse 10 milyon kişiye yaklaştı. Ülkemizin 80 milyon olduğu düşünüldüğünde bunun ne kadar önemli bir rakam olduğunu görebiliriz. 10 milyon kişi ülkemizde işsiz ve herhangi bir gelirleri yok. Yeni bir iş bulabilecek olan kişiler için dahi engel olacak olan bu kadar büyük bir sayının altından hükümetin nasıl kalkacağı hala bilinmiyor olsa da geçici olmak kaydıyla 450 TL Kurban Bayramı cep harçlığı uygulaması getiriliyor. Bugün ve yarın başvuru yapanların banka hesaplarına hemen bu ödeme yatırılacak. İşte ödeme ile alakalı tüm ayrıntılar…

Herkes çok iyi biliyor ki vatandaşlarımızın işsiz kalması, sadece kendisi ile alakalı bir sorun değil. Ülkemizde şu aşamada en aktif bir şekilde iş arayan 8 milyon vatandaşımızın olduğu düşünülürse herkesin aynı anda iş bulabilmesi neredeyse imkansız hale gelecek. Başta sadece 1 milyon kişinin dahi iş bulabilmesi neredeyse imkansız görünüyor iken şimdi 8 milyon kişinin aktif bir şekilde iş arıyor olması ile beraber vatandaşlarımızın uzun bir süre yüksek derecede mağduriyet yaşayacağı biliniyor. Eğer sizin de acil nakit ihtiyaçlarınız var ise devletimizin Kurban Bayramı için geliştirmiş olduğu yardım paketine hemen başvuru yaparak 450 TL ek ödeme alabilirsiniz. Vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarının karşılanması adına düzenlenen bu yardım paketi ile beraber hızlı bir şekilde kalkınması planlanmıyor olsa da tek seferlik olmak kaydıyla Kurban Bayramı’nda kimsenin cep harçlıksız kalmaması sağlanmış olabilir.

450 TL ÖDEME İÇİN NASIL BAŞVURU YAPILACAK?


Ödemeler Kurban Bayramı’nın üçüncü gününe kadar sürecek. Bu aşamada başvuruyu geç yapsanız dahi ödemeniz en geç üçüncü güne kadar size iletilebilir. Vatandaşlarımızın en temel ihtiyaçlarını dahi karşılamaya yönelik olarak güzel yardım paketleri geliştiren devletimizden sürekli sosyal yardım hamle si geliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde geliştirilen bu yardım paketi ile beraber vatandaşlarımızın Kurban Bayramı sürecinde cep harçlıksız kalmaması adına geliştirilen bu yardım paketlerine hemen başvuru yapabilirsiniz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapılacak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları her ilçede kaymakamlık binalarının yakınlarında bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan önemli bir yardım kuruluşudur.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILACAK?

Bugün başvuru yapsanız dahi en geç Kurban Bayramı’nın üçüncü gününe kadar ödemenizi alabilirsiniz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen açıklamalara göre ödemeler en geç Kurban Bayramı’nın üçüncü günü yatırılacak. O nedenle hızlı bir şekilde başvuru yaparak 450 TL Kurban Bayramı cep harçlığı alabilirsiniz.
                             
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR