O Paralar Hesaplara Geçti! Bakan Açıkladı! Hemen Sorgula Gelmediyse

Koronavirüs salgını sürecinde ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara Devletten ücretsiz izin ödeneği desteği gelmişti! Peki Ücretsiz izin ödeneği ne zaman yatacak? Ücretsiz izne çıkarılanlara 1170 TL ücretsiz izin ödeneği yatırılacak. İşkur ücretsiz izin ödeneği sorgulama işlemi nasıl yapılır

O Paralar Hesaplara Geçti! Bakan Açıkladı! Hemen Sorgula Gelmediyse
Yayın Tarihi: 5.05.2020 21:11:00

Koronavirüs salgını sürecinde ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara Devletten ücretsiz izin ödeneği desteği gelmişti! Peki Ücretsiz izin ödeneği ne zaman yatacak? Ücretsiz izne çıkarılanlara 1170 TL ücretsiz izin ödeneği yatırılacak. İşkur ücretsiz izin ödeneği sorgulama işlemi nasıl yapılır? Kovid-19 yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle kepenk kapatan işyeri ve işletmelerde çalışanların 3 ay süreyle işten çıkarılması yasaklanmış ancak işverene çalışanı ücretsiz izne çıkarma hakkı tanınmıştı. Bu süreçte ücretsiz izne çıkarılan çalışana Devletten 1.177 TL ödeme yapılacak! Detayları haberimizde sizler için hazırladık...

Ücretsiz izin ödeneğiyle ilgili araştırmalar sürüyor! İşkur bünyesinde, ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara günlük 39,24 TL, aylık 1.177 TL ödeme yapılacak. Koronavirüs salgınının Tüm Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ekonomik hayatı ve çalışma hayatını olumsuz etkilediği söylenebilir. Bu süreçte kepenk kapatmak zorunda kalan işyeri ve işletmelerde çalışan ve ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlar, Devletten aylık 1.177 TL ücretsiz izin ödeneği alabilecek. Covid-19 yeni tip Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında, işverene 3 ay boyunca işçisini işten çıkarma yasağı getirilmiş ancak işçiyi ücretsiz izne çıkarabilmesine imkan tanınmıştı. Ücretsiz izne çıkarılanlara 1.177 TL ücretsiz izin ödeneği yattı mı? E-Devlet İşkur ücretsiz izin desteği sorgulama işlemi nasıl yapılır?

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞI KAÇ TL? 

17 Nisan - 17 Haziran tarihleri arasında İşveren işçisini işten çıkaramayacak! Getirilen fesih yasağı çerçevesinde işveren, keyfi nedenlerle işçisini işten çıkarmak yerine ücretsiz izne çıkarabilecek. Ücretsiz izne çıkarılıp, kısa çalışma ödeneğinden ve işsizlik ödeneğinden yararlanamayan vatandaşlara da Devlet tarafından ücretsiz izin nakdi desteği sağlanacak. Ücretsiz izin nakdi desteği her gün için net 38.94 TL olarak aylık toplam 1.177 TL olarak ödenecek.

ÜCRETSİZ İZİN ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATIRILACAK? TARİH BELLİ OLDU MU?


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamada ücretsiz izne çıkarılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan vatandaşlara, aynı zamanda 15 Mart 2020 tarihinden sonra işten çıkarılıp işsizlik maaşı alamayan vatanadşlarla ile emekli aylığı alamayan işçilere yönelik ücretsiz izin nakdi desteği sağlanacağını belirtmişti.

Aylık 1.177 TL olarak sağlanacak ücretsiz izin desteği ödemeleri ne zaman yapılacak? Ücretsiz İzin nakdi desteği ödemelerinin her ayın 5. gününde yapılması planlanıyor. Ücretsiz izin desteğinden yararlanan çalışan GSS'li sayılacak ve primleri de yine İşsizlik Fonundan karşılanacak.

ÜCRETSİZ İZİN ÖDENEĞİ SORGULAMA SAYFASI

E-Devlet üzerinden ücretsiz izin nakdi desteğinden yararlanıp yararlanamayacağınızı sorgulayabilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/issizlik-odenegi-odemesi adresine tıkladıktan sonra E-Devlet üyeliğinize giriş yapıp ücretsiz izin maaş sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

ÜCRETSİZ İZİN DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Ücretsiz izin desteğinden kimlerin yararlanabileceği Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklandı! Bakan Selçuk'un yaptığı açıklamaya göre, 15 Mart'tan sonra işten çıkarılıp işsizlik ödeneğine hak kazanamayanlar, Kısa çalışma ödeneğinden yararlandırılamayanlar ve bu süreçte Koronavirüs nedeniyle ücretsiz izne çıkarılan tüm çalışanlar 1.177 TL aylık ücretsiz izin nakdi desteği alabilecekler.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR