Ödüllü tasarımcı Kürşat Işık 2023-2024 erkek saç modasını değerlendirdi

Türkiye'nin En İyi Erkek Saç Tasarımcılarından Kürşat Işık, 2023 ve 2024 erkek saç modası hakkında önemli detaylar verdi.

Ödüllü tasarımcı Kürşat Işık 2023-2024 erkek saç modasını değerlendirdi
Yayın Tarihi: 5.09.2023 11:59:00

Son yıllarda moda ve estetik dünyasında erkekler kadınları adeta geçmek üzere. Erklerin estetik görünüme kavuşmak için erkek modasını daha yakından takip ettiği bir gerçek. Özellikle saç ve sakal tasarımına büyük önem verilmeye başlandı. Konuya dair Türkiye'nin en iyi saç tasarımcılarından biri olan Kürşat Işık, erkek saç ve sakal modasının değişimini değerlendirdi. Artık Beckham'lar değil Icardi'ler moda!

30 yıllık başarılı kariyeri boyunca hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok tasarım eğitimleri alan Işık, erkek saç tasarımında kendi tarzını yaratmış bir isim. "Saç kesimi detay ve özendir" motto'sunu benimseyen Işık, pek çok ödüle uzanan yolculuğunda son olarak İtalya'da Bireysel Dünya Erkek  Kuaförü şampiyonu oldu. Kürşat Işık ile 2023-2024 erkek saç sakal modasını konuştuk.

BEBEKSİLİK GİDİYOR MASKÜLENLİK YENİDEN GELİYOR



Işık, önümüzdeki yıllarda, saç ve sakal modellerinin maskulen yüz hatlarını daha çok ortaya çıkaracağını belirtirken, yan favori ve enseden üste doğru uzun veya kısa dokulu saç modellerinin popüler olacağını ifade etti. Taper fade saç modelinin de ülkemizde yeni tanınmaya ve kullanılmaya başlandığını hatırlatan Işık, bu modelin 2023-2024 sezonunda büyük ilgi göreceğini söylüyor.

Işık, sakal modasında ise uzun sakalların popülerliğinin azaldığını, kirli sakal ve kademeli uzayan sakal modellerinin revaçta olduğunu belirtti.

Kürşat Işık'tan 2024 erkek saç sakal modasına dair önemli detaylar;

BECKHAM'LARIN YERİNİ ICARDİ'LER ALDI!

-Beyler özellikle bu aralar hangi ünlülerden saç sakal ilhamı alıyor ?

Artık aslında bu iş biraz değişti. Sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle ilham alınan erkek ünlüler çok çeşitlendi. Eskiden David Beckham, Brad Pitt gibi bilinen  kişilerin saç modelleri erkeklerin genelde istediği saç modelleriydi  Hatta bir çok berberin camlarını süslemiştır bu kişiler ama bugün çok çeşitli kişilerin saç modelleri örnek gösteriliyor. Bu anlamda çok fazla çeşitlilik var. İlham alınan erkeklerde şu an erkeklerin ilham alıyor diye direk göstereceğim bir kişi yok. Saç kesimi de aslında kişiye özel bir duruma geldi. Benim gibi saç tasarımcıları kişinin saç, yüz, kafa yapısı, zevkleri ve sosyal iş çevresine göre kişiye özel saç modelleri yapıyor. 

-Saç sakal bakımında yanlış bilinen doğrular, alışkanlıklar var mı?


Evet tabiki var. Yaygın olarak saç sağlığı için günlük şampuan yapmak gerektiği düşünülüyor. Hatta misafirlerimden gördüğüm günde 2 defa şampuan yapanlar var. Hele her şampuan çift kez yapılıyorsa üzülüyorum o saçlara, çünkü saçtan faydalı yağları alıyorlar. Saç dipleri kuruyor ve egzama ve kepek sorunlarına sebep olabiliyor. Birçok misafirimde bu sorunu görüyorum. Saçların elektriklenme ve şekil almama sorunları oluyor. Tavsiyem saçlarının biraz yağlanmasına izin vermeleri. 3-4 günlük periyotlarla şampuan yapmaları. Günlük masaj yaparak saçlarını durulayabilirler ve isterlerse şampuan yerine saç kremi kullanabilirler. Şampuan yapmadıkları zamanlarda bu şekilde saçlarındaki faydalı yağları almazlar ve daha sağlıklı kolay şekil alan saçlara sahip olurlar.

Sakalda da sakal bırakan insanların belirli aralıklarla jiletle traş olması gerektiği yanılgısı var. Böylelikle cildine bakım yapıldı zannediliyor ama aslında jiletle almanın hiçbir pozitif etkisi yoktur.



-Asla kullanmamaları yapmamaları gerektiği bir şey var mı ?

Karşılaştığımız bir sorun erkeklerin beğendikleri saç renklerini eğitimleri olmamasına rağmen yapmaya çalışmaları. Bu şekilde düzeltmeye çalıştığımız çok saçlar oldu.

-Uzun saç modası yeniden gelir mi ?

Jason Momoa ve ülkemizde ki örneklerinden herkesin bildiği Can Yaman‘ın uzun saç modeli son dönemde popülerliğini yitirdiği gözüküyor ama orta boyda dokulu katlı kesimler hala popülerliğini koruyor. Kişinin kafa yüz yapısına uygun bir şekilde yapıldığında güzel duruyor ama uzun saçlara son dönem de sanırım biraz doyduk.

-Erkeklerde saç boyama son yıllarda arttı mı ?

Gerçekten son yıllarda erkekler daha cesur saç modelleri ve renkleri deneyebiliyor. Biz de misafirlerimize keyifle uyguluyoruz. Icardi’den sonra gri tonlarında saç renklerinde uygulamalarımızda bir artış var ve erkekler kırlaşan saçlarında o beyazları kapatan ya da yeni beyazlıyor görüntüsü veren saç boyalarını tercih ediyorlar. Kozmetik sektörü bu anlamda da çok gelişti her soruna cevap veren ürünler bulabiliyoruz bu anlamda şanslıyız

-Saç sakal dökülmesi ne önereceğiniz bakımlar neler?

Saçlar için saçın ihtiyacı olan vitamin mineral desteğini sağlayan saç bakım maskeleri ve de serumlar var. Bunlar ile gün aşırı ve haftalık zamanlarda bakımları yapılabilir. Bu saçı besleyecek ve kırılma ve dökülmelerin önüne geçecektir. Ve saç yıkama sonrası kurutma öncesi ürünler kullanarak saçların kolay açılması ve fönun yıpratmasının önüne geçilecektir. Özellikle orta boy ve uzun saçlarda çok tavsiye ederim
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR