Öğrencilere 4200 TL sosyal destek parası yatacak! Başvurmayan kalmasın!

Devlet tarafından üniversite öğrencilerine 4200 TL sosyal destek ödemesi yapılacak. İşte tüm detaylar!

Öğrencilere 4200 TL sosyal destek parası yatacak! Başvurmayan kalmasın!
Yayın Tarihi: 9.10.2023 13:00:00

Üniversite öğrencilerine maddi destek müjdeleri gelmeye devam ediyor. Üniversitelerin açılmasıyla barınma ve yemek gibi çokça sorunlarla uğraşan gençlere devletten sosyal yardım ödemeleri devam ediyor. Detaylar haberimizde!

Üniversiteli öğrencilere maddi destek yardımları bu sene de artarak devam ediyor. Son olarak üniversite yemekhanelerine gelen zamlardan sonra öğrenciler protestolara başlamış ve seslerini duyurmak istemişti. Barınma içinde yurt ve kira gibi sorunlarıda dile getiren örğencilere hükümet kanadından sosyal yardım ödemeleri başladı. İhtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine her ay 4200 TL ödeme yapılacak. İşte başvuru detayları!

Devletten, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım ödemeleri bu sene de devam ediyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte üniversitelerde bu hafta açılmıştı. Üniversitelerin açılmasıyal öğrencilerin maddi zorlukları da başlamış oldu. Hem barınma hem de yemek gibi temel sorunlara devletten yardım geldi. Devletin halkın refahını arttırmak için hazırladığı sosyal yardım projelerinden biri de üniversite öğrencilerine maddi ödemeler.

HER AY 4200 TL ALACAKLAR

Devlet, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine her ay burs dışında 4200 TL ödeme yapacak.
Üniversite eğitim destek parası almak için başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Ödemeler ise PTT aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Peki, kimler bu yardımdan faydalanabilir? 

Devlet tarafından sunulan eğitim yardımından üniversiteye giden ve devamsızlık sorunlulu bulunmayan öğrenciler faydalanabilir. Devlet üniversitelerinden örgün eğitime kaydı bulunan ve devamsızlık ve adli sicil kaydı gibi sorunları bulunmayan öğrencilere 4200 TL ödeme yapılacak. Bu yardımdan faydalanabilmek için tek şart öğrencinin örgün öğretime devam etmesi ve devamsızlık sorununun bulunmaması. Ayrıca öğrencinin ailesinin toplam gelirinin, belirtilen ücretin altında olması gerekmektedir. Başvuru incelemelerinde bu şartları sağladığı düşünülen öğrencilere devlet tarafından maddi destek sağlanmaktadır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR