Öğrencilere Bayram Öncesi 705 TL Tutarında Yardım!

Öğrencilere Bayram Öncesi 705 TL Tutarında Yardım!

Öğrencilere Bayram Öncesi 705 TL Tutarında Yardım!
Yayın Tarihi: 15.06.2023 10:32:00

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ülkemizdeki ekonomik şartlardan en çok etkilenen öğrenciler için yardım adımları atmaktadır. Öğrencilerin yaşadığı zorlukları hafifletmek amacıyla başlatılan bu girişim, öğrencilere bayram harçlığı niteliğinde bir destek sağlamaktadır. İhtiyaç sahibi olan ve belirlenmiş şartları sağlayan öğrenciler, 705 TL tutarında bir yardım alabileceklerdir. Başvuruların başlamasıyla birlikte bu yardımlardan faydalanmak isteyen öğrencilerin yüzü bir nebze de olsa gülecektir. Bu yardım, ülkenin 81 ilinde geçerli olacak ve pek çok öğrenciye destek olmayı hedeflemektedir.

Ulaşım Yardımı İçin Gerekli Şartlar

Öğrenciler için yapılan 750 TL'lik yardımın alınabilmesi için bazı şartları yerine getirmek gerekmektedir. Bu yardımlar, özellikle bayram dönemlerinde ailelerinin yanına ve memleketlerine gitmek isteyen öğrenciler için sunulmaktadır. Son dönemde artan enflasyon ve ulaşım maliyetleri, öğrencilerin ailelerine ulaşmalarını zorlaştırmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu durumda öğrencilere destek olmak amacıyla 750 TL'lik bir yardım sağlayacaktır.

Bu yardımdan faydalanabilmek için öğrencilerin 25 yaşında veya 25 yaşından genç olması gerekmektedir. Ayrıca öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları da bir diğer şarttır. Başvurular yapıldığında, öğrencilerin maddi durumu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından da değerlendirilmektedir. Vakıfların uygun gördüğü öğrenciler, bu yardımdan faydalanabileceklerdir.

Ulaşım Yardımı İçin Başvuru Süreci

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın öğrenciler için sağladığı ulaşım yardımı kampanyası kapsamında başvurular başlamıştır. İkamet ettiği ilin dışında eğitim gören öğrenciler için yılda 2 kez gidiş-dönüş olarak verilen ulaşım yardımı, ihtiyaç sahibi öğrencileri aileleriyle bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.

Ulaşım yardımı almak isteyen öğrenciler, 18 yaşından büyük ise başvuruyu bireysel olarak yapabilmektedir. 18 yaşından küçük olan öğrencilerin başvuruları ise aileleri tarafından gerçekleştirilebilmektedir. Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılmaktadır. Vakıflar, yardım ödemesi yapabilmek için öğrencilerin maddi durumunu ve ulaşım biletini inceler ve ödemeyi buna göre gerçekleştirir. 2023 yılı için belirlenen ödeme tutarı ise 750 TL olarak açıklanmıştır.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR