Öğrencilere günlük harçlık uygulaması başlatılıyor! İlköğretim ve Lise öğrencileri için müjdeli haber!

İlköğretim ve Lise öğrencileri için bugüne kadar herhangi bir ödeme yapılmıyordu. Sadece Üniversite öğrencileri için KYK ödemeleri yapılıyordu. Ancak İlköğretim ve Lise öğrencileri için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan müjdeli haber geldi.

Öğrencilere günlük harçlık uygulaması başlatılıyor! İlköğretim ve Lise öğrencileri için müjdeli haber!
Yayın Tarihi: 18.07.2020 15:38:00

İlköğretim ve Lise öğrencileri için bugüne kadar herhangi bir ödeme yapılmıyordu. Sadece Üniversite öğrencileri için KYK ödemeleri yapılıyordu. Ancak İlköğretim ve Lise öğrencileri için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan müjdeli haber geldi. Bundan böyle tüm öğrenciler için günlük harçlık uygulaması başlatılıyor. Öğrencilerin yaz tatillerinde günlük 71 TL para kazanabilmesi için sosyal çalışma olanakları başlatıldı. Günlük sosyal çalışma süresi 8 saattir. Bu sürenin 7,5 saati çalışma yarım saati dinlenme süresidir. Haftalık çalışma süresi 3 gündür. Öğrenciler, programa katılım sağladıkları her gün için yaklaşık 71 TL ödeme almaya hak kazanır. Ayrıca yine bu günler için emekliliğe etki eden sigortaları dâhil tüm sigorta primleri yatırılır. Örneğin; 8 Temmuz tarihinde başlayan programa Pazartesi, Salı ve Çarşamba günlerinde kesintisiz katılım sağlayan kişi 12 gün için yaklaşık 860 TL net ödeme alıyor. Eğer siz de hızlı bir şekilde gerekli olan başvuruları gerçekleştirirseniz hemen bu ödemelerden faydalanabilirsiniz.

Öğrencilerin sosyal hayata karışmaları ve en az Lise öğrencilerinin para kazanıp harçlıklarını çıkarabilmelerini sağlayan sistem Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından başlatıldı. Yapılan bu çalışmalar sonucunda vatandaşlarımızın rahat bir şekilde hem cep harçlığını çıkarabilmeleri hem de sosyal hayata yeniden karışabilmelerini sağlayan sistem geliştirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde geliştirilen bu sosyal çalışma hayatı paketi kapsamında binlerce öğrenciye günlük 71 TL ödeme yapılıyor. 12 gün sosyal hayatı çalışmaya katılmaları sonucunda 852 TL para kazanabileceklerdir. Kazanılacak olan toplam tutar banka hesapları yerine PTT ya da velinin banka hesabına yapılacaktır. Lise öğrencilerinin banka hesabı olamayacağı için ödemelerin genellikle PTT yolu ile evlere gönderildiği bilinmektedir.

KATILIMCILARA ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILIR?

Yüklenici kurum, hak edişlere ilişkin belgeleri (devam takip çizelgeleri, SGK giriş bildirimleri vs) ve maaş bordrosunu katılım sağlanan ayı izleyen ayın yedinci gününe kadar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne teslim eder. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü belgelerin tesliminden itibaren yedi gün içerisinde incelemeleri tamamlayarak oluşan giderleri yüklenicinin hesabına aktarır. Bu işlemin akabinde yüklenici kurum katılımcılara ödemeyi gerçekleştirir.


SOSYAL ÇALIŞMA PROGRAMI HER YIL OLACAK MI? ÖĞRENCİLİK HAYATI BOYUNCA BİR KİŞİNİN SOSYAL ÇALIŞMADAN YARARLANMA HAKKI NE KADARDIR?

Sosyal Çalışma Programı 2019 yaz döneminde başlayacak şekilde bundan sonraki her yaz tatilinde uygulanacaktır. Öğrencilik dönemi boyunca Sosyal Çalışma Programından toplam 3 ay (90 gün) yararlanma hakkı bulunmaktadır. Bu program Aktif İşgücü Hizmetleri Yönetmeliği ve Sosyal Çalışma Programı Genelgesi kapsamında düzenlenmekte olup söz konusu mevzuat http://km.corpus.com.tr/ adresi üzerinden incelenebilir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Sosyal çalışma programına katılım sağlayabilmek için vatandaşlarımızın il veya ilçe SGK müdürlüklerine TC kimlik belgeleri ile başvuru yapmaları gerekmektedir. İnternet ya da telefon aracılığı ile herhangi bir şekilde başvuru alınmamaktadır.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR