Öğrencilere ücretsiz iki yıl boyunca sağlık sigortası yapılacak! Hemen bugün başvuru yapın

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalar kapsamında milyonlarca vatandaşımızın beklediği müjdeli haber gelmesiyle beraber pek çok vatandaşımız için olağanüstü fırsatlar sunulmaya devam ediyor.

Öğrencilere ücretsiz iki yıl boyunca sağlık sigortası yapılacak! Hemen bugün başvuru yapın
Yayın Tarihi: 10.09.2020 22:40:00

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamalar kapsamında milyonlarca vatandaşımızın beklediği müjdeli haber gelmesiyle beraber pek çok vatandaşımız için olağanüstü fırsatlar sunulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz dönemler içerisinde Genel Sağlık Sigorta kapsamında 18 yaş ve üzerinde bulunan bireyler için sağlık hakları sürdürülmesiyle birlikte hazırlanan tasarı kapsamında kabul edilmesi ile birlikte gündemimizde ki yerini almaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklama sonrasında pek çok vatandaşımızı yakından ilgilendiren karar bugün açıklanması ile olağanüstü fırsatlar sunuluyor. Yapılan düzenlemeler ile birlikte gençler sağlık hizmet şartlarından yararlanmaları ile birlikte ücretsiz olarak bu fırsatları değerlendirme olanağına sahip olabilmektedir. Peki, SGK tarafından belirlenen şartlar nelerdir? İşte konuya dair ayrıntılar…

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklama milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren önemli konular arasında bulunuyor. 18 yaş ve üzerinde bulunan gençler için bedava ya da cüzi bir miktar ödemeleri gerçekleştirilmesiyle beraber tasarıların oluşturulmaya başlanmasıyla beraber pek çok vatandaşımıza müjdeli haber verildi. Sosyal güvenlik kurumu tarafından yapılan açıklamalar kapsamında belli başlı şartları gündemimize getirmektedir. Yapılan tasarılar sonrasında gençler için sağlık hizmetlerinden yararlanmak için belirlenen şartları sizler ile paylaşmak isteriz. İşte ayrıntılar…

ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMET FIRSATINDAN YARARLANMA OLANAĞI SUNULUYOR!

Yapılan açıklamalar kapsamında müjdeli haber Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geldi. Geçmiş olduğumuz dönemler içerisinde 18 yaş ve üzerinde bulunan bireyler için sağlık hakları sunulmasıyla beraber sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma fırsatı sunuluyor. Milyonlarca genç vatandaşımızı yakından ilgilendiren bu karar kapsamında belli şartlar kapsamında ücretsiz olarak yararlanma fırsatını elde edebilirsiniz. SGK tarafından belirlenen şartlar ile ilgili tüm ayrıntıları haber kaynağımız üzerinden öğrenme fırsatını elde edebilirsiniz…
18 yaşına gelen bireyler üniversiteye gitmiş olsalar dahi hatta gitmeseler dahi bitirmiş oldukları okullardan mezun olduktan sonra 2 yıl içerisinde herhangi bir sigortalı bir işe girmemeleri takdirde sağlık hizmetlerinden faydalanma fırsatı sunulacaktır.


Ücretsiz tedavi olmak isteyen bireyler Genel Sağlık Sigortasından yararlanamadığı için araştırmalarını sürdürmektedirler. Liseden ya da herhangi bir yükseköğretim kurumu üzerinden mezun olmaları durumunda 18 yaş ve 20 yaş aralığı için ücretsiz tedavi imkanı sunuluyor.

YAŞ SINIRI BULUNUYOR! İŞTE AYRINTILAR…

Ön lisans mezunu olan bireyler için sunulan bu fırsatlar kapsamında 20 yaşında okulunu bitirmiş olan bireyler 22 yaşına kadar, lisans eğitiminden mezun olan bireyler 22 yaşında mezun olması durumunda 24 yaşına kadar bu fırsatlardan yararlanma fırsatını elde edebilmektedir. Aynı zamanda herhangi bir sebepten ötürü okulun uzaması ya da hazırlık okuması gibi durumlar neticesinde 23 yaşına kadar mezun olan bireyler ise 25 yaşına kadar 2 yıllık süre zarfında sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanma fırsatı elde edebilecektir. Böylelikle 24 yaşında mezun olan bireyler ise bu durum kapsamında 1 yıl kadar bu süreden yararlanma fırsatını elde edebilecektir.

Neden Böyle Bir Tasarı Çıktı? Gençlerin ücretsiz tedavilerden faydalanmasını öngören bu tasarı gençlerin içinde bulunduğu işsizlik durumu sebebiyle ortaya çıktı. Özellikle lise ve üniversite mezuniyetinin ardından hemen sigortalı iş bulamama durumunda kalan gençlerin aklında sağlık hizmetleri adına bir soru olmaması için Sosyal Güvenlik Kurumu böyle bir tasarıyı ortaya çıkardı ve bu tasarı da Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edildi.

Bu tasarının bir diğer sebebi de Genel Sağlık Sigortasına sahip olan gençlerin birikmiş borçlarıydı. Birçok gencin işsizlik ya da çok düşük gelir sebebiyle yaptırdığı Genel Sağlık Sigortaları ile tedavi sırasında borçlanma ortaya çıkarabiliyordu. Bu borçlanmanın önüne geçmek ve gençleri mağdur etmemek adına bu tasarı kabul edildi. 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR