Öğrencilere vergisiz iPhone onayı çıktı! 25 Bin TL'ye hangi telefonlar için başvuru yapılabilir?

Üniversite öğrencilerine vergisiz cep telefonu müjdesi hayata geçiyor. İşte tüm detaylar!

Öğrencilere vergisiz iPhone onayı çıktı! 25 Bin TL'ye hangi telefonlar için başvuru yapılabilir?
Yayın Tarihi: 20.08.2023 10:54:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere vergisiz iPhone müjdesinin hayat geçtiğini nihayet duyurdu. Recep Tayyip Erdoğan 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde üniversiteli gençlere yönelik verdiği vaatlerden birisi de vergisiz cep telefonu olmuştu. Seçim sonrası tüm öğrencilerin gözü kulağı vergisiz cep telefonu, bilgisayar ve tablet yasasının çıkmasınıdaydı. Erdoğan’ın talimatıyla çalışmalar başladı. Bu kapsamda 50.000 telefonlar 25.000 TL fiyatla öğrencilere vergisiz olarak sunulacak.

Peki öğrenciler hangi telefonları vergisiz olarak alabilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir defaya mahsus olmak üzere üniversite öğrencileri vergi muafiyeti sağlayacaklarını açıklamıştı. Bu açıklama sonrası tüm gençlerin gözü kulağı projenin ne zaman gerçekleşeceğini dair yapılan haberlerdeydi. Konuyla ilgili olarak nihayet müjdeli haber geldi. Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği vergisiz telefon projesi hayata geçiyor. Vergisiz telefon kampanyasında ayrıntılar yavaş yavaş çıkmaya başladı.

Hangi öğrenciler bu kampanyadan faydalanabilecek?


Kampanya detaylarına göre projeden sadece örgün eğitim alan öğrenciler faydalanabilecek, yani vergisiz cep telefonu bilgisayar kampanyasına sadece üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan örgün eğitim öğrencileri faydalanabilecek.

Peki projede yaş sınırı olacak mı? Af ile üniversiteye dönenler projeden faydalanabilecek mi?

Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon projesinde af ile okula dönenler için bir yaş sınırı olacak mı merak ediliyor. Konuyla ilgili olarak henüz bu kapsamda bir bilgilendirme belirlenmedi.

Vergi muafiyeti konusunda üniversite öğrencileri yararlanırken açık öğretimdeki öğrencileri ve doktora yapan öğrenciler bu projeden faydalanamayacak.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR