On binlerce kişi 1000 TL için mağdur edildi! Yardım ödemeleri ne zaman yapılacak?

Korona virüs salgın hastalığı sebebiyle maddi imkânsızlık yaşayan ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım kampanyası ile devlet destekleri devam ediyor. İlk 2 faz ödemeleri tamamlanmasının ardından 3. Faz ödemelerin başlamasıyla

On binlerce kişi 1000 TL için mağdur edildi! Yardım ödemeleri ne zaman yapılacak?
Yayın Tarihi: 4.05.2020 20:45:00

Korona virüs salgın hastalığı sebebiyle maddi imkânsızlık yaşayan ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sosyal yardım kampanyası ile devlet destekleri devam ediyor. İlk 2 faz ödemeleri tamamlanmasının ardından 3. Faz ödemelerin başlamasıyla birlikte hala ihtiyaç sahibi bireyler için başvurular devam ediyor. Peki, 1.000 TL Sosyal yardım ödemesi ne zaman yapılacak? Vatandaşların merak içerisinde araştırdığı konular arasında yer alıyor. Bu konu ile alakalı detaylı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz…

Korona virüs ölümcül salgın hastalıkları arasında bulunmasıyla birlikte ülkemizde pek çok vatandaş için belirsiz bir sürecin içerisine itti. Böylelikle salgın nedeniyle ekonomi olumsuz olarak etkilenenler, işsiz kalan vatandaşlar ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için 1.000 TL sosyal yardım kampanyası devlet tarafından sağlanıyor. Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından sağlanan bu fırsat doğrultusunda günümüzde pek çok insan faydalanma fırsatı elde etmiş bulunmaktadır. Ancak tabii ki de başvuru yapmak için belli başlı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar doğrultusunda başvuru yapan, ihtiyaç sahipleri için 1000 TL ödemeler başladı.

1000 TL ÖDEMELERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonucunda günümüzde yaklaşık 4,5 milyon hane için 1.000 TL sosyal yardım ödemeleri 1. Faz ve 2. Faz ödemeleri ile birlikte gerçekleştir. Pandemi Sosyal Destek Programı doğrultusunda başlatılan 3. Faz ödemeleri için sosyal yardım başvuruları devam ediyor.


İlk iki faz ödemelerinden başvuru imkânı sunulmamıştı. Devlet tarafından belirlenen yardıma muhtaç aileler için yaklaşık 4,5 milyon vatandaş için 1000 TL ödemeler gerçekleştirildi. Ancak 3. Faz sosyal yardımları başvuru şeklinde devam ederek e Devlet üzerinden başvurular alınmaya başlandı. Yapılan başvurular doğrultusunda belirlenen kriterler incelenmesi ve değerlendirilmesinin ardından sonuçlanıyor. Başvurusu devam eden ve neticeye kavuşmayan aileler için 1000 TL sosyal yardım ödemeleri değerlendirmeleri devam ediyor. Olumlu değerlendirilmesinin ardından 1.000 TL sosyal yardım yapılacağı açıklandı.

1000 TL SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

1000 TL sosyal yardım fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşlar e Devlet üzerinden Pandemi Sosyal Destek Ön başvuru Formunda eksik olan alanları doldurulması gerekmektedir. Ancak sosyal yardım başvurular için belirtilen şartlar doğrultusunda değerlendirmeler yapılacaktır. İşini kaybeden, geliri olmayan, maddi açıdan sıkıntı yaşayan bireyler için 1.000 TL sosyal yardım fırsatından yararlanabilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yapılan başvurular için yoğun bir çalışma içerisinde bulunuyor.

1000 TL sosyal yardım için hane içerisinden sadece bir kişinin başvurusu kabul edileceği açıklandı. Bu doğrultuda hane içerisinde 2. Başvuru yapan kişilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacağı açıklanmıştır. Aynı zamanda başvuru yapan vatandaşların ihtiyacı yok ise başvurular yok sayılmaktadır.

1000 TL sosyal yardım başvuruları günümüzde hala devam ediyor. Sosyal yardımın bitmesinin ardından yapılacak sosyal yardımın nihai listesi belirtilecektir. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte birçok vatandaşımız için 1000 TL ödemeleri başladı.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR