On Binlerce Memur ve Çalışanı İlgilendiren Maaş Kararı! Bakanlık Resmen Açıkladı!

Milyonlarca memur ve özel sektör çalışanını ilgilendiren şok karar sonunda Adalet Bakanlığı tarafından açıklandı. Daha önce 20 yaş altı kişiler için verilen sokağa çıkma kararında şok değişiklik. Haliyle maaşlarda da değişikliğe gidildi! Adalet Bakanlığı’nın yeni almış olduğu kararlar neticesinde

On Binlerce Memur ve Çalışanı İlgilendiren Maaş Kararı! Bakanlık Resmen Açıkladı!
Yayın Tarihi: 10.04.2020 16:23:00

Milyonlarca memur ve özel sektör çalışanını ilgilendiren şok karar sonunda Adalet Bakanlığı tarafından açıklandı. Daha önce 20 yaş altı kişiler için verilen sokağa çıkma kararında şok değişiklik. Haliyle maaşlarda da değişikliğe gidildi! Adalet Bakanlığı’nın yeni almış olduğu kararlar neticesinde artık personellerin icra kesintileri aynen devam edecek.

11 Mart 2020 tarihinden sonra alınan Pandemi ilanı ile birlikte tüm dünya Korona virüs ile mücadele için çeşitli önlemler aldı. Özellikle Türkiye’de alınan tedbirler ve gayretli çalışmalar sonucunda ölüm ve rahatsızlığın diğer ülkelere oranla çok daha az olduğu ortaya çıktı. Korona virüs ülkemize geldiği gün itibari ile alınan kararlar, Korona virüs ile mücadele kapsamında Resmi Gazetede hemen yayınlandı. 2279 sayılı karar ile beraber artık nafaka alacakları hariç tüm icra takipleri durduruldu. Tarih olarak ise 21.03.2020 ile 30.04.2020 tarihleri arasında durdurulmuş olan icra takipleri, 30 Nisan 2020 tarihinden itibaren aynen devam edecek.

Memur ve İşçileri Sevindiren Maaş Haberi Geldi!

Yüz binlerce memur ve işçileri sevindiren maaş kararı Bakanlık tarafından duyuruldu. Ayrıca özel sektör de hizmet sabit bir şekilde hizmet veren 20 yaş altı gençlerin ve 20 yaş altı memur olan kişiler için muafiyet geldi! Korona virüs tüm dünyada etkisini sürdürmeye devam ederken, önlemlerin nasıl alınacağı ve alınacak olan kararların hemen yürürlüğe girmesi konusunda Cumhurbaşkanlığı son sürat devam ediyor. Korona virüs sebebiyle on binlerce iş yeri kapatılmak zorunda kaldı veyahut hiç iş yapamadı. Ancak bunun sorumlusu olarak gösterilebilecek herhangi bir durum yok. Korona virüs etkisini hızlı bir şekilde sürdürürken, alınacak olan tedbirlerin hızlı bir şekilde Resmi Gazetede yayınlanıyor olması ise ayrıca sevindiren bir diğer haber.

20 Yaş Altı İçin Alınan Kararda Değişiklik Yapıldı!


Hükümet tarafından getirilen kararlar doğrultusunda hem 65 yaş üstü hem 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı getirilmişti geçtiğimiz hafta. Ancak 20 yaş altında sabit bir şekilde çalışan ve memur olan kişiler var. O sebeple yeni bir genelge ile İçişleri Bakanlığı 20 yaş altındaki tüm memurlar ve özel sektördeki çalışanlar için muafiyet yayınladı. Bundan böyle tüm 20 yaş altı memurlar, işçiler ve özel sektör çalışanları SGK dökümlerini göstermeleri halinde sokağa çıkma muafiyetinden yararlanabilecekler.

Ayrıca emeklilik yaşı dolmasına karşı hala emekli olmayan 65 yaşındaki memur ve çalışanların durumunun ne olacağı hala belli değil. Özellikle özel sektörde hizmet vermeye devam eden vatandaşlarımızın ekonomik olarak kalkınma paketine giremediği gibi aynı zamanda dışarı çıkmalarına da izin verilmiyor.

İcra Daireleri Durdu, Kesintiler Devam Edecek!

Dünya Sağlık Örgütü’nün 11 Mart 2020 tarihi itibari ile tüm dünyada Pandemi ilan etmesi ile beraber önlem amaçlı alınan kararlar mevzuat değişikliklerine tabii tutuldu. Cumhurbaşkanı kararları çıktığı gün Resmi Gazetede yayınlandı. 22.03.2020 tarihli Resmi Gazete yayınında ‘İcra ve İflas Takiplerinin Durdurulması Karar (Karar Sayısı: 2279)’ başlıklı karar doğrultusunda nafaka alacakları haricindeki tüm icra işlemleri 21.03.2020 ile 30.04.2020 tarihleri arasında durdurulmuştur.

Yayımlanan bu karar ile birlikte icra işlemlerine son verildi. Ancak kesintilerin devam edeceği açıklandı. Ancak bu sürenin Pandemi sebebi ile ileri bir tarihe atılabileceği de konuşuluyor. Özellikle bu dönemde işsiz kalan kişilerin ödemelerinde sorun olması sebebiyle icra takiplerinin yapılmayacağı açıklandı. Bu süreçte hem alacaklı hem borçlu anlayışlı olmalı ve yaşamın ve iş hayatının normale dönmesini beklemelidir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR