Onaylandı! Başvuruna 1177 TL Ödeme Yapılacak! Şartları ne?

Ücretsiz izine çıkartılan işçilere ödenecek yapılacak. Çalışanlar 1.177 TL ödeme alacak. Ücretsiz izine gönderilen vatandaşlarımızın tamamı 1.777 TL ödeme alacak, şartlar nelerdir? 1.177 TL Kısa Çalışma Ödeneği şartları nelerdir? 4447 sayılı Kanuna geçici bir süre için eklenen 24.madde gereğince

Onaylandı! Başvuruna 1177 TL Ödeme Yapılacak! Şartları ne?
Yayın Tarihi: 17.04.2020 21:18:00

Ücretsiz izine çıkartılan işçilere ödenecek yapılacak. Çalışanlar 1.177 TL ödeme alacak. Ücretsiz izine gönderilen vatandaşlarımızın tamamı 1.777 TL ödeme alacak, şartlar nelerdir? 1.177 TL Kısa Çalışma Ödeneği şartları nelerdir? 4447 sayılı Kanuna geçici bir süre için eklenen 24.madde gereğince ücretsiz izine gönderilen tüm vatandaşlarımıza 1.177 TL ödenecek.

Kamu çalışanları, özel sektör çalışanları tamamı bu haberi bekliyordu. Tüm vatandaşlarımıza müjdeli haber bugün gün içinde geldi. Bundan böyle tüm çalışanlar ve ücretsiz izine gönderilen vatandaşlar 1.177 TL maaş alacak. Devletimiz 3 ay süreyle vereceği bu maaştan şok niteliğinde bahsetti. 17.04.2020 tarihinde kanunlaşan yasa teklifi ile beraber tüm özel sektör çalışanları SGK şubelerine bekleniyor. Bugün kanunlaşan yasa teklifi ile beraber tüm ücretsiz izine gönderilmiş vatandaşlar hızlı bir şekilde 1.177 TL ödeme alacak. Tüm detaylar haberimizde…

Ücretsiz İzine Gönderilen Tüm İşçiler 1.177 TL Ödeme Alacak!

17.04.2020 tarihinde iş sözleşmesi bulunmakla birlikte 4857 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesi uyarınca işveren tarafından ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçiler ile 15.3.2020 tarihinden sonra 51 inci madde kapsamında iş sözleşmesi feshedilen ve bu Kanunun diğer hükümlerine göre işsizlik ödeneğinden yararlanamayan işçilere ödeme yapılacaktır.

Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan yaşlılık aylığı almamak kaydıyla ve 4857 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesinde yer alan fesih yapılamayacak süreyi geçmemek üzere, bu süre içinde ücretsiz izinde bulundukları veya işsiz kaldıkları süre kadar, Fondan günlük 39,24 Türk lirası nakdi ücret desteği verilir. Yapılan ödemelerden damga vergisi hariç herhangi bir kesinti yapılamaz.


1.777 TL Kısa Çalışma Ödeneği Şartları Nelerdir?

Tüm işçiler bundan böyle kısa çalışma ödeneğinden çok kolay bir şekilde yararlanabilecek. Ücretsiz izine gönderilmiş işçilerin nakit ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla gerçekleştirilmiş olan yasa ile beraber artık tüm işçiler 1.177 TL kısa çalışma ödeneği alabilecek. 4857 sayılı Kanunun 39 uncu maddesince belirlenen aylık brüt asgari ücret karşılığınca işçilere 1.177 TL ödenecek. İşsiz kalmış veyahut ücretsiz izine gönderilmiş tüm vatandaşların işverenlerinin başvurması gerekiyor. SGK’ya bizzat başvuru yapılması gerekiyor.

İŞVERENLER, KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN!

Sosyal Güvenlik Kurumuna bizzat yapılacak olan başvurular için sıra bekleme ihtimalinize karşılık online başvurularda açılmıştır. Yukarıdaki bağlantıdan işveren girişi yaptıktan sonra “Kısa Çalışma Ödeneği” başvurusu yapılması gerekiyor. İşçilerinizin tüm bilgileri girildikten sonra bir onaylanma süreci olacak. Onaylanma süreci sonrasında ise işçileriniz her ay düzenli olacak şekilde 1.177 TL Kısa Çalışma Ödeneği alacak. Nakdi yardımın sürdüğü zor günlerimizde devlet tüm vatandaşın yanındadır. Bu vesileyle başvurularınızı hızlı bir şekilde yapıp işçilerinizi sevindirebilirsiniz.

İşverenler ücretsiz izine gönderdikleri işçilerinin SGK primlerini ödemek zorunda değildir. Bu sebeple tüm işçilerin sigorta ve aylık ücretlerini devlet karşılayacak. Ödenecek olan nakdi ücretlerin işverenden tahsil edilmesi söz konusu değildir. Ancak ücretsiz izine gönderildikleri tarihe kadar çalıştıkları sürelerin işçilere ödenmesi zorunludur. Ayrıca bu sürelerin SGK primlerinin yatırılması gerekiyor. Son otuz gün içindeki SGK primleri bulunmayan işçilere Kısa Çalışma Ödeneği ödenmeyecek.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR