ÖSYM'den büyük sürpriz! ALES sonuçları erken açıklandı! ALES sınav sonucu

ALES sınav sonuçları dün akşam açıklandı. 18 Kasım 2018 tarihinde seçilen merkezlerde gerçekleşmişti. Lisansüstü eğitim programlarına devam etmek isteyen lisans mezunlarının girdiği ALES sonuçları nihayet açıklandı. İşte sonuç sorgulama ekranı...

ÖSYM'den büyük sürpriz! ALES sonuçları erken açıklandı! ALES sınav sonucu
Yayın Tarihi: 12.12.2018 10:06:00

ALES sınav sonuçları ÖSYM tarafından erişime açıldı. 18 Kasım'da gerçekleştirilen ALES sınav sonuçlarının Aralık'ın 20'sinde açıklanması bekleniyordu. ALES sınav sonuçları sürpriz bir şekilde erken açıklandı.

ALES sınav sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilecek.

ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI

18 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilen  Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının 2018-ALES/3 (Sonbahar Dönemi) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.


Adaylar, sınav sonuçlarına 11 Aralık 2018 tarihinden itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir.

Sonuçlarınıza bu linkten ulaşabilirsiniz:

https://sonuc.osym.gov.tr/
 

ALES ŞARTI ARANMAYAN BÖLÜMLER GÜNCELLENDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Meslek Yüksek Okulları'nda (MYO) temininde güçlük çekilen öğretim elemanı kadrolarına başvurularda Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) şartı aranmayacak uzmanlık alanlarını yeniden belirledi.. YÖK'ün kararı çerçevesinde ALES şartı aranmayacak alanlar ise :

"Aşçılık, atçılık ve antrenörlüğü, avcılık ve yaban hayatı, ayakkabı tasarım ve üretimi, çini sanatı ve tasarımı, deri konfeksiyon, deri teknolojisi, doğal yapı taşları teknolojisi, endüstriyel cam ve seramik, geleneksel el sanatları, halıcılık ve kilimcilik, kozmetik teknolojisi, kuyumculuk ve takı tasarımı, oto boya ve karoseri, otobüs kaptanlığı, özel güvenlik ve koruma, saç bakımı ve güzellik hizmetleri, seramik, cam ve çinicilik, sivil havacılık ve kabin hizmetleri, sivil savunma ve itfaiyecilik, su altı teknolojisi."


 






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR