ÖSYM'den Son Dakika Açıklaması. KPSS Branş Sıralaması Belli Oldu

KPSS branş sıralaması nasıl öğrenilir? ÖSYM Başkanından açıklama. KPSS sonuçlarının ardından branş sıralaması da açıklandı.

ÖSYM'den Son Dakika Açıklaması. KPSS Branş Sıralaması Belli Oldu
Yayın Tarihi: 6.11.2020 12:24:00

2020 KPSS lisans sınavı branş sıralaması hakkında son dakika açıklaması yapıldı. 
2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın lisans oturumuna katılan adayların sınav sonuçlarına göre, branş bazında sıralamaları belli oldu. 5 Kasım itibariyle lisans bazındaki sıralamalar adayların erişimine açıldı.

2020 KPSS BRANŞ SIRALAMASI AÇIKLANDI. BRANŞ SIRALAMASI NEREDEN ÖĞRENİLECEK

2020 KPSS Lisans branş sıralaması merak edilirken ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı: "2020-KPSS Lisans sınavına katılan adaylarımızın branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylarımızın yapacağı tercihlerin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

Adaylar, https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebilecek. 


Branş Sıralamasının Bir Etkisi Var mı?

Branş bazında sıralama işlemlerinin yerleştirme işlemlerine hiçbir etkisi bulunmamakta. Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuştur. Adayların kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar ile arasındaki başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân sağlıyor. 

Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımamakta. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınmaktadır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS sistemi üzerinden çekilmiş olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibariyle aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eğitimi gözükmeyen adayların ise, başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri baz alınarak hazırlanır.
MEB tarafından gerçekleştirilen öğretmen alımlarında KPSS P10, P120 ve P121 puan türleri baza alınır.

Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmenliğe atanacak adayların sıralamaları; alanlara göre mezun oldukları yükseköğretim programları, mezun oldukları yıllar ve öncelikleri, TTK kararlarına göre kontrol edilerek, adayların alan bazındaki başvuruları esas alınarak belirlenmekte. Öğretmen adaylarının branş bazında sıralama bilgilerini kontrol ederken bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmekte.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR