ÖTV indirimi bekleyenlere müjde! Sıfır kilometre otomobiller üretilmeye başladı! 0 araçlar ikinci el araçların fiyatlarını düşürecek!

11 Mayıs 2020 tarihi itibariyle Otomotiv sektöründe ki üretim tam anlamıyla gün yüzüne çıkmaya başlayacak. Ülkemizde otomotiv üretiminin başlanmasının ardından araba firmalarının yeni kampanyaları açıklanacak. Böylelikle korona virüs salgın hastalığı ile mücadele dönemi içerisinde meydana gelen

ÖTV indirimi bekleyenlere müjde! Sıfır kilometre otomobiller üretilmeye başladı! 0 araçlar ikinci el araçların fiyatlarını düşürecek!
Yayın Tarihi: 4.06.2020 20:38:00

11 Mayıs 2020 tarihi itibariyle Otomotiv sektöründe ki üretim tam anlamıyla gün yüzüne çıkmaya başlayacak. Ülkemizde otomotiv üretiminin başlanmasının ardından araba firmalarının yeni kampanyaları açıklanacak. Böylelikle korona virüs salgın hastalığı ile mücadele dönemi içerisinde meydana gelen boşluk telafi edilecek. Ülkemizde 2. El araç fiyatları ve sıfır araç fiyatları bu süreç içerisinde artış gösterdi. Böylelikle üretimin başlamasıyla yepyeni kampanyalar başlayacak ve vatandaşlarımız için müjdeli haber gelecek.
Pandemi süreci içerisinde işlerine ara veren sektörlerin başında otomotiv sektörü bulunuyor. Bu süreç içerisinde üretim yapılmaması 2. El araç fiyatlarının ve sıfır araç fiyatlarının artışına sebep oldu. Ancak normalleşme süreci içerisine girilmesiyle ekonomi düzeninin değişim sağlayacağı üretim ile ilgili problemler düzene girmesi sağlanacak. Yaşanılan bu boşluğu kapatmak otomotiv sektörlerinin en büyük hedefleri arasında bulunuyor. Ayrıca normalleşme sürecine girilmesiyle beraber araba alımlarında artış gösterileceği tahmin ediliyor. Otomotiv sektörleri bu süreç içerisinde her şeyin yoluna girmesi sebebiyle yepyeni kampanyalar ve olağanüstü fırsatlar sunması bekleniyor.

OTOMOTİV SEKTÖRÜ CANLANACAK! ÜRETİMLER BAŞLIYOR!

Kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklama doğrultusunda son dakika gelişmeleri paylaşıldı. Otomotiv sektörü 11 Mayıs 2020 tarihi itibariyle üretim yapmaya başlayacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank otomotiv sektörünün üretime başlamasıyla birlikte yapmış olduğu değerlendirme ile sürecin normalleşmeye başladığını ifade etti. Böylelikle üretim bu süreç içerisinde yüzde 100 başlayacağını ifade ederek Mustafa Varank açıklamasında, "Üretim cephesinde önemli gelişmeler var. Otomotiv fabrikalarının büyük bölümü yeniden üretime geçti. 11 Mayıs itibarıyla ülkemizde tüm ana fabrikalar tekrar faaliyetlerine başlamış olacak. Bazı tekstil firmalarının da açılmaya başladığını biliyoruz. AVM'lerin ve ihracat kanallarının normalleşmesiyle sektör hızlıca toparlanacak." İfadelerini kullandı.

ÖTV Kesin gözüyle bakılıyor!


En az 2-4 ay arası gelmeyecek olan sıfır araçlar için ÖTV indirimi olacak ancak 2 ay bekleme şartıyla olacak.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARINDA DÜŞÜŞ OLACAK MI?

Korona virüs salgın hastalığı öncesinde araç alım satımı iyi bir potansiyele sahip olmaktaydı. Ancak korona virüs etkileri ülkemizde görünmeye başlamasıyla beraber Mart ayının sonuna doğru otomotiv sektöründe yavaşlama meydana geldi. Ayrıca Nisan ayı içerisinde zirveye ulaşsa da Mayıs ayında tamamen bittiği bildirildi. Ancak Haziran ayında normalleşme sürecine girilmesiyle beraber pek çok vatandaşımız bu süreç içerisinde merak edilen konular arasında ikinci el araç fiyatları oluyor. İkinci el araç fiyatları 2019 yılının son yarısı ile 2020 yılının ilk çeyreğinde artış gösteren araç fiyatları neredeyse bazı modellerde sıfır araç fiyatlarına doğru yaklaşım gösterdi.

Günümüzde dolar kuru her geçen gün artış göstermesi sebebiyle bu süreç içerisinde sıfır araçlar için yeni kampanyalar düzenlenecek ve böylelikle ikinci el araçlar da fiyat değişimleri söz konusu olacağı bildirildi. Bu durumda sıfır araçlar için verilecek kredi ve indirimli fiyatlar müşterilerin ilgisini çekere bu süreç içerisinde ikinci el araç yerine sıfır araç tercihlerin arasında bulunacağı ön plana çıkmaktadır.
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR