ÖTV Zammı Sonrası Sahibinden 2.El Otomobil Fiyatları Ne Kadar Oldu? Fiyatlar Ne Kadar Arttı?

Cumhurbaşkanı kararıyla otomobilde ÖTV'ye geçtiğimiz gün zam meydana gelmişti. Zam kararı yürürlüğe girdi ve birçok aracın ÖTV'sinde artış uygulandı. Motor hacmi büyük araçlarda yapılmakta olan ÖTV artışı, ikinci el araç fiyatlarına yansımaya başladı.

ÖTV Zammı Sonrası Sahibinden 2.El Otomobil Fiyatları Ne Kadar Oldu? Fiyatlar Ne Kadar Arttı?
Yayın Tarihi: 1.09.2020 22:34:00

Cumhurbaşkanı kararıyla otomobilde ÖTV'ye geçtiğimiz gün zam meydana gelmişti. Zam kararı yürürlüğe girdi ve birçok aracın ÖTV'sinde artış uygulandı. Motor hacmi büyük araçlarda yapılmakta olan ÖTV artışı, ikinci el araç fiyatlarına yansımaya başladı. İkinci el otomobil piyasası, Pazar günü yapılmış olan ÖTV düzenlemesi sonrasında hareketlendi ve otomobil üreticilerinin fiyat güncellemelerinin sonrasında zamlar art arda geldi. Detaylar haberimizde sizlerle...

İkinci el araba almak isteyen vatandaşlar ilgilendirmekte olan son dakika haberi geldi. Sektörden alınan bilgiye göre ÖTV artışı sonrasında ikinci el piyasası da bir hayli hareketlendi. Bir günde otomobil fiyatlarına 30 bin TL'ye varan zamlar yapıldı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, ÖTV zammının yapıldığı araçların yurt dışından gelmiş olduğu, cari açığın azaltılması adına ÖTV arttırımına gidildiğine dair ifadeler yer aldı. İkinci el otomobil alım satım işiyle uğraşmakta olan kişiler için zorunlu hale getirilen yetki belgesi uygulaması da bugün itibariyle başlamaktadır.

Söz konusu olan yetki belgesi olmadan artık araç alım ve satım işlemleri gerçekleştirilemeyecek. İkinci el araç satışı yapılmakta olan yerleri, ödeme yöntemlerini ve satış koşullarını da düzenlemekte olan yönetmelik ile ciddi yaptırımlar da uygulanmaya başlanacak. 

İKİNCİ EL ARAÇ YETKİ BELGESİ NASIL ALINMAKTADIR?

1- İşletmeye yetki belgesi verilebilmesi için;


- Meslek odasına kaydı bulunması
- Gelir ya da kurumlar vergisi mükellefi olunması
- İş yeri açma ve çalışma ruhsatının var olması
- Meslek odası ve vergi kayıtları ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatındaki iştigal konuları arasında ikinci el motorlu kara taşıtı ticari faaliyetinin yer alması

İKİNCİ EL ARAÇ SAHİBİ OLMAK İSTEYENLER DİKKAT!

Yeni bir araç almaya karar veren kişiler, öncelikle araçtan ne beklediğine karar vermeli. Sadece dış görünüşüne yönelik, yeterince araştırma yapmaksızın araba almak sonrasında pişmanlık doğurabilir. Sıfır araba alacak olan kafalarında onlarca soru oluşuyor. Kafası karışan insanlar birikimlerini daha sonraki süreçlerde pişman olacakları araçlara yatırabiliyorlar. 

Son günlerde çok sık karşılaşılmakta olan sıfır aracın ikinci el araç çıkması sorunu bütün araç sahibi olmak isteyen kişilerin başına gelebilmektedir. Bunun çok düşük bir ihtimal olmasına karşın, ülkemizdeki pek çok büyük otomotiv distribütörünün müşterilerine hasarlı araçlar sattığına dair haberler mevcut. Ne kadar güvenilir ve büyük bir marka olmuş olursa olsun, aracı almadan önce bir ekspertiz kontrol cihazını alarak aracın boyasını kontrol etmelisiniz.

Aracın donanım özellikleri ve paketlerini inceleyin diğer araçlarla karşılaştırın. Bu yöntem size, fiyat ve performans karşılaştırması yapabilmeniz için imkan sunar. Aynı paraya alabilecek olduğunuz diğer farklı araçlarda kaç hava yastığı olduğunu, fren sistemlerini, teknolojik donanımlarını analiz etmelisiniz.

Aracı alım işlemini gerçekleştirirken çoğu galeri sahibi belgeleri haberiniz olmadan hazırlayabilmektedir. Size gösterilmese bile rica ederek fatura, garanti belgesi, vergi makbuzları gibi dökümanları alıp incelemenizde fayda var.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR