Overlord Operasyonu: İkinci Dünya Savaşı Askerleri ve Nazi Zombiler

Nazi işgali altındaki Fransa'da olan bir kiliseye yapılan müttefik saldırının tuhaf ve acımasız hikayesi..

Overlord Operasyonu: İkinci Dünya Savaşı Askerleri ve Nazi Zombiler
Yayın Tarihi: 9.11.2018 12:25:00

Billy Ray tarafından senaryosu yazılan ve Avusturalyalı yönetmen Julius Avery'nin yönettiği, yapımcı JJ Abrams'ın orijinal konseptinden yola çıkarak yazdığı filmde Jovan Adepo, Wyatt Russell, Pilou Asbæk, Mathilde Ollivier gibi oyuncular yer alıyor. 

Film 1944 yılında, 2. Dünya Savaşı'nın devam ettiği esnada müttefik güçlerin Normandiya'ya asker çıkarması yapmak üzere olduğu dönemde geçiyor ve askerler kritik bir Nazi telsiz karıştırıcı kulesini sökmek zorundalar. Bir kilisenin üzerinde inşa edilmiş olan kule, Almanların gizlenmek için dini bir yapıyı kullandıklarını gösteriyor ama amaç daha da farklı olabilir. 



Amerika Birleşik Devletleri ordusundan asker Boyce (Jovan Adepo), filmde gergin ve çaylak, her zaman doğru olanı yapmaya hevesli olan ama diğer askerler tarafından fikirleri pek de umursanmayan bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Onbaşı Ford ve birimlerinden kalanlar ile birlikte kulenin bulunduğu Fransız köyüne giriyor ve genç bir kadından (Mathilde Ollivier), Almanların yerli halktan bazı kişileri cezalandırmak amaçlı kilisede esir tuttuklarını öğreniyorlar.




Ormanda tanımlanamayan parçalanmış cesetlerin bulunduğu, şüpheli karakterlerin kapılar arkasında gizlendiği ve ölü bedenler için heyecanlı olan bir Nazi doktorunun bulunduğu bir film ile karşı karşıyayız. İkinci Dünya Savaşı macerasının doğaüstü unsurlarla birleştirilmesi yeni bir şey değil. Beyazperdeye girmiş olan "Raiders of the Lost Ark", "The Keep", "Dead Snow" isimli filmler de bu tarz konuya sahip olan filmler arasında yer alıyor. Film izleyicileri, hikayesinden çok korkutucu sahneleri ile etkilemeye çalışıyor. 



 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR