Özel okullar KDV’leri iade edecek! Hemen bu iletişim bilgilerini kullanın!

Korona virüs ile mücadele dönemi içerisine girilmesinin ardından pek çok vatandaşımız için olağanüstü fırsatlar sunulmaya devam etmektedir. Ancak korona virüsten olumsuz etkilenen sektörler arasında Özel okullar bulunması ile beraber paralarını peşin olarak yatıran vatandaşlarımız paralarının

Özel okullar KDV’leri iade edecek! Hemen bu iletişim bilgilerini kullanın!
Yayın Tarihi: 10.09.2020 22:11:00

Korona virüs ile mücadele dönemi içerisine girilmesinin ardından pek çok vatandaşımız için olağanüstü fırsatlar sunulmaya devam etmektedir. Ancak korona virüsten olumsuz etkilenen sektörler arasında Özel okullar bulunması ile beraber paralarını peşin olarak yatıran vatandaşlarımız paralarının iadelerini ne zaman yapacağını araştırmasının ardından KDV iadelerinin ne zaman yapılacağına dair açıklamalar da bulunmaktadır. Özel okullar da dönem başında ödemelerin erken alınması ve korona virüs ülkemizde etkilerini göstermesinin ardından okullara ara verilmek zorunda kalması pek çok öğrenciyi yakından ilgilendiren durumlar arasında bulunmaktadır. Bu kapsam doğrultusunda veliler ödemiş oldukları paralar iade almak için taleplerini oluşturmaktadır.

KDV oranı yüzde 8 olarak belirlenmesinin ardından yüzde 1’e düşmesi ile beraber veliler bu durumun düzeltilmesini ve geriye kalan yüzde 7’lik kısmında iade edilmesini istemektedir. Özel okullar tarafından alınan KDV iadeleri alınacak mı? KDV iadesi yapılacak mı? KDV iadeleri nasıl alınır? Gibi pek çok soru gündemimizde ki yerini alması ile beraber dikkatleri üzerine çekmektedir. İşte konuya dair merak edilen tüm detaylar…

KDV İADELERİ OLACAK MI? İŞTE AYRINTILAR…

Özel okullar için sunulan fırsatlar karşısında milyonlarca vatandaşımız için müjdeli haber gelmesinin ardından KDV hesaplamaları ile ilgili araştırmalar sürdürülmektedir. Özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler KDV oranı yüzde 8 oranında iken ödeme yapma fırsatını elde etmiş bulunmaktadırlar. Vatandaşlarımız için sunulan KDV iadelerinin ne kadar yapılacağına dair araştırmalar sürdürülmesinin ardından yüzde 1 olarak iade edilen tutarın geri kalan yüzde 7 oranı ile ilgili taleplerini oluşturmaktadır.

Özel okullar da erken ödeme yapan veliler almış oldukları iadelerde geriye kalan yüzde 7’lik KDV oranının ne zaman ve nasıl iadeleri yapılacağına dair araştırmalarını sürdürmektedir. KDV iadeleri nasıl ve ne zaman yapılacak? Sorusu sık sık karşımıza çıkması ile hesaplamalar yapılmaya başlamış bulunmaktadır. Okullara nakit ya da kredi kartı gibi ödeme yöntemleri kullanan vatandaşlarımız tarafından KDV iadelerinin ne kadar yapılacağı merak edilmesinin ardından son dakika açıklamaları gündemimizde ki yerini almaktadır. Özel okullar da Faturaların kesilmesinin ardından yüzde 1 KDV hesaplamaları yapılmasının ardından yüzde 1’lik KDV oranları faturalarında gözükeceğine dair gerekli açıklamalar yapılmasıyla birlikte yüzde 7’lik kısmın veliler için iade edilmesi gerektiğine dair açıklamalar bulunmaktadır.


İADELER İÇİN SON DAKİKA GELİŞMELER! İŞTE AÇIKLAMALAR…

Özel okullar için erken ödeme yapan vatandaşlarımız için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar kapsamında, "Velilerin, maddi ve manevi talepleriyle ilgili okulların yapmakla yükümlü oldukları düzenlemelerin takipçisiyiz" ifadeleri kullanılmıştı. Aynı zamanda devlet okullarının ve özel okullarının açılıp açılmayacağına dair Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklamalar yapılması ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

Bu kapsam doğrultusunda bazı okulların destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime başladığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Bakan Selçuk, "Devlet ve özel okullarında 8. ve 12. sınıflar hariç, destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek. Aksi halde cezai müeyyide uygulanacak." ifadesini kullandı.

OKULLAR AÇILACAK MI?

Vatandaşlarımız tarafından KDV iadelerinden sonra merak edilen konular arasında devlet okulları ve özel okulların açılıp açılmayacağına dair araştırmalar sürdürülmesinin ardından Bakan Selçuk, "Devlet ve özel okullarında 8. ve 12. sınıflar hariç, destekleme ve yetiştirme kursu adı altında yüz yüze eğitime izin verilmeyecek. Aksi halde cezai müeyyide uygulanacak." ifadeleri ile dikkatleri üzerine çekmektedir.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR