Papa'nın İmzaladığı Kutsal Lamborghini Huracan Rekor Fiyata Satıldı

Papanın imzasını taşıyarak kutsanan Huracan RWD Coupe, açık artırmada 861,575 dolara satıldı.

Papa'nın İmzaladığı Kutsal Lamborghini Huracan Rekor Fiyata Satıldı
Yayın Tarihi: 14.05.2018 14:00:00

Lamborghini'nin, dünyada sadece 1 tane olan bir Huracan'ı açık arttırmaya çıkardı.

Beyaz ve altın renklere sahip olan Huracan, Papa Francis'in imzasına sahip. Yani kutsal. Gerçi Lamborghini her zaman kutsal bir mevkiye sahiptir ama. 




Ünlü müzayede şirketlerinden olan RM Sotheby'nin Monaco'da düzenlediği açık arttırmada yer alan araç için teklifler 250.000$'dan açıldı ve 861,575 dolara satıldı.

Kasım ayında Papa Francis'e hediye edilmiş olan Lamborghini'nin Ad Personam bölümü tarafından Vatikan bayrağına benzemesi için kişiselleştirilen araç Bianco Monocerus beyazı ve Giallo Tiberino altın rengi ile tamamlanmış.

Değişikliklerin tamamını dışarısında yaşayan aracın, kaputunun altındaki motor aynı kalmış. RWD düzene sahip Huracan, V10'undan 581 beygir ve 540 Nm tork üretebiliyor. Aracın 0-100 km/s hızlanması 3.4 saniye. Azami hızı 320 km/s. Ama aracın en önemli özelliği "Papa'nın" kutsamasına sahip.

Satıştan elde edilen tüm gelir hayır kurumlarına gidecek. Gelirin yüzde 70'i Işid zulmü gören Irak kenti Ninova'ya, yüzde 10'u "Amici per il Centrafrica Onlus'a", yüzde 10'u Groupe International Chirurgiens Amis de la Main'e (GICAM) ve son yüzde 10'luk kısmı da Pope John XXIII Community Association'a gönderilecek.






HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR