Paranız Yanabilir! Günde 611 TL Ödemeyi Mutlaka Alın

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'dan günde 611 TL ödeme yapılıyor! Günlük 611 TL ödemeyi kimler nasıl alabiliyor? Unutulan paralar ise Hazineye aktarılıyor. SGK'dan 4A, 4B ve 4C çalışanlar için, raporlu günlerinde maaşlarından kesinti yaşanmaması için rapor günlerine dair ödemeler hesaplara yatırılıyor.

Paranız Yanabilir! Günde 611 TL Ödemeyi Mutlaka Alın
Yayın Tarihi: 17.03.2020 21:28:00

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'dan günde 611 TL ödeme yapılıyor! Günlük 611 TL ödemeyi kimler nasıl alabiliyor? Unutulan paralar ise Hazineye aktarılıyor. SGK'dan 4A, 4B ve 4C çalışanlar için, raporlu günlerinde maaşlarından kesinti yaşanmaması için rapor günlerine dair ödemeler hesaplara yatırılıyor. Rapor parası alınmayıp unutulduğunda hesaplarda kalan para Devlete aktarılıyor. E-Devlet üzerinden rapor paraları sorgulanabiliyor. Rapor Ücreti ve diğer detaylarını bu haberimizde sizler için hazırladık...

Sigortalı olarak çalışan bir kişi sağlık sorunları nedeniyle işine devam edemeyip bu durumu Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) bildirdikten sonra devlet güvencesi devreye girer. Devlet güvencesi kapsamında, çalışanın sağlık sorunları nedeniyle maaşında kesinti yaşanması önlenir. Sigortalının kaza geçirmesi veya sağlık sorunu yaşaması halinde iş hayatından uzak kaldığı dönemde maaşından yapılan kesinti Sosyal Güvenlik Kurumu'nca karşılanmaktadır. SGK, bu dönemde çalışan sigortalının mağduriyet yaşamaması adına rapor parası olarak bilinen iş göremezlik ödeneği ödemektedir. Peki Rapor parası nedir? Kimler hangi şartlarla rapor parası hakkından yararlanabilir? İş göremezlik ödeneği miktarı ne kadar?

Rapor Parasını Kimler Alabilir?

Rapor parası alabilmek için ilk yapılması gereken şey SGK'ya başvuru yapmaktır. Sigortalı çalışan, sağlık sorunları nedeniyle rapor alıp bu raporu işverene ilettikten sonra 5 iş günü içerisinde rapor e-rapor sistemine aktarılır. SGK yetkilileri bu raporu incelerler. Rapor, SGK ölçütlerine uygun ise başvuru cevabı ilgiliye iletilir ve PTT'ye ödeme talimatı verilir. T.C kimlik No ile PTT üzerinden ödeme alınabilir. Rapor paraları ödenmesi tarihinden itibaren 2 ay içerisinde çekilmezse geri SGK'ya iade olunur. 


Rapor Parası Şartları Nelerdir?

Rapor Parası için belli şartları yerine getirmek gerekiyor. SGK, İş göremezlik ödeneğini belirli şartları yerine getiren sigortalı çalışanlar için sunmaktadır. Bu nedenle şartlar büyük önem taşımaktadır. Şartlar:

- Çalışma hayatı devam ederken geçirilen bir kaza veya sağlık sorunu nedeniyle rapor alınmış olması,
- Rapor gününden önce en az 90 gün prim ödenmiş olması,
- Rapor parası talebinde bulunan çalışanın SGK'ya prim borcunun bulunmaması,
- Çalışanın hastalık, hamilelik, iş kazası ya da meslek hastalığı durumlarında rapor parası alması mümkündür.

Rapor Parası 2020'de Ne Kadar?

2020 yılında Rapor parası günlük olarak en az 65 TL 40 kuruş olarak açıklanmıştır. Rapor parası olarak bilinen İşsizlik ödeneği, hastalık ve iş kazası durumlarında farklılık göstermektedir. Şöyle ki; Hastalık nedeniyle hastanede kalma durumunda aylık rapor parası 1.373 TL; ayakta yapılan tedavilerde aylık rapor parası 1.831 TL ödeme yapılır. İş kazası nedeniyle hastanede kalma durumunda ise aylık rapor parası 1.451 TL; ayakta tedavilerde ise aylık rapor parası 1.962 TL olarak belirlenmiştir.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR