Pazartesi bir çok okul tatil! Meteoroloji şiddetli Kar Yağışı yağacak iller

Meteoroloji şiddetli kar yağışı uyarısı. Meteoroloji'den son dakika kar açıklaması sonrası hangi il ve şehirlerde kar yağacak merak ediliyor. Pazartesi bir çok okul tatil edilecek Meteoroloji Genel Müdürlüğü şiddetli kar tahmini sonrası pazartesi bir çok okul tatil edileceği yönünde bir kar yağışı

Pazartesi bir çok okul tatil! Meteoroloji şiddetli Kar Yağışı yağacak iller
Yayın Tarihi: 27.12.2019 21:53:00

Meteoroloji şiddetli kar yağışı uyarısı. Meteoroloji'den son dakika kar açıklaması sonrası hangi il ve şehirlerde kar yağacak merak ediliyor. Pazartesi bir çok okul tatil edilecek Meteoroloji Genel Müdürlüğü şiddetli kar tahmini sonrası pazartesi bir çok okul tatil edileceği yönünde bir kar yağışı geliyor!

Meteoroloji çok şiddetli geliyor!

Kış mevsimi 6 gün önce yani 21 aralık tarihinde başladı daha önce söylediğimiz gibi 21 marta kadar devam edecek kışa yeni girmişken kar yağışları da yavaş yavaş başlıyor. Hafta sonu ve önümüzdeki hafta bazı yerlere kar yağacak yeni yılla birlikte hava iyice soğuyacak ve kar durmayacak.

İstanbul Kar yağışı başlıyor!

İstanbul'da cumartesi günü yağmur başlayacak. Soğumayla birlikte gece yükseklerde karla karışık yağmur görülecek. Pazar-pazartesi yine yağmur yükseklerde karla karışık yağmur var. Yılın ilk günü yeni bir soğuk hava gelecek. Çarşamba gece ve perşembe sabah sulu kar geliyor.

İstanbul'da 2-3 ocak gibi havanın iyice soğumasıyla kar yağışının perşembe-cuma günleri yer yer devam etmesini ve şehrin yüksek bölgelerinde hafif kar örtüsü oluşturması bekleniyor. Poyraz fırtınası ve soğuk hava etkili olacak.

Ankara Pazartesi tatil olabilir!

Ankara'da cumartesi sabahı başlayacak kar yağışı hafif olarak akşama kadar devam edecek. Kar yağışının örtü oluşturmasını bekenmiyor. Pazar günü öğle saatlerinden itibaren yeniden kar yağışı başlayacak. Yükseklerde daha yoğun yağacak olan kar gece sona erecek.


Pazar günü yağacak kar, yüksek kesimlerde 5-10 cm şehir merkezinde 2-3 cm civarında örtü oluşturacak yağış gece kesileceği için ve fazla soğuk olmayacağından dolayı buzlanma olmayacak. Bu yüzden okulların tatil edilmesi şu an için mümkün olmasa da pazar daha net bir açıklama gelecek.

Yurt genelinde soğuk ve yağışlı hava etkisini sürdürüyor. Meteoroloji, hafta sonu boyunca yağışların etkisini sürdüreceği uyarısı yaptı. En çok merak edilen soruların başında ise, İstanbul'da kar yağışı ne zaman olacak ve hafta sonu hava durumunun nasıl olacağı.
Sıcaklıklar mevsim normallerine düştü, kar ve sağanak yağış etkisini artırdı. Meteoroloji'den gelen son dakika uyarılarında, yağışların hafta sonu boyunca ve yeni haftada etkili olmaya devam edeceği belirtildi.İl il hava durumunu derledik:

28 ARALIK CUMARTESİ HAVA DURUMU

28 Aralık Cumartesi, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz'in doğu kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da sağanak yağış ve kar yağışının etkili olması bekleniyor.
 
Kar yağışının özellikle Kastamonu, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Hakkari illerinde etkili olması bekleniyor. Ankara, Konya, Sivas, Yozgat, Kayseri, Karaman, Erzurum, Ağrı, Ardahan illerinde de kar yağışı etkili olacak.

İstanbul'da ise cumartesi günü karla karışık yağmurun görüleceği, kentin yüksek kesimlerinde kar yağışının görülmesi bekleniyor.

Karadeniz'in kıyı kesimleri ile Marmara ve Akdeniz bölgelerinin batısında da sağanak yağışın kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

29 ARALIK PAZAR HAVA DURUMU

Haftanın son gününde, kar yağışının çok daha geniş bir bölgede etkili olması bekleniyor. Meteoroloji, pazar günü yağışların cumartesi gününe göre daha kuvvetli olacağı uyarısında bulundu.

Ankara başta olmak üzere, Kütahya, Uşak, Denizli, Bingöl, Tunceli, Erzincan ilçelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Konya'da ise çok kuvvetli kar yağışı görülecek.
 
Akdeniz ve Karadeniz bölgesinde ise şiddetli sağanak yağış etkili olacak. Yağışların özellikle Antalya, Adana, Mersin ile Ordu, Samsun ve Giresun çevrelerinde yoğun olması bekleniyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR