Piyango bu kişilere vurdu! 45-46-47-48 yaşında ERKEN EMEKLİLİK Meclis'ten geçti

Erken emeklilik son dakika gelişmesi… TBMM’den geçti resmen bu kişiler hep piyango vurdu. 45 46 47 48 yaşında erken emeklilik hakkı çıktı. Detaylar belli oldu…

Piyango bu kişilere vurdu! 45-46-47-48 yaşında ERKEN EMEKLİLİK Meclis'ten geçti
Yayın Tarihi: 21.08.2023 10:15:00

Milyonlarca kişi erken emeklilik fırsatlarını yakından takip ediyor. EYT yasasının çıkması ile birlikte 5 milyona yakın vatandaş için emeklilik yolu açılmıştı. Şimdi gözler yeni torba yasa ile gelecek yeni emeklilik reformunda. Çok sayıda vatandaş yeni emeklilik raporunu heyecanla bekliyor. Çünkü bu düzenleme ile birlikte emeklilikte şartların Sil Baştan değişeceği tahmin ediliyor. SSK ve bağ-kurlular için yeni emeklilik düzenlemesinin detayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Peki erken emeklilik kimleri kapsıyor? Erken emeklilik yasası ne zaman çıkıyor?

Erken emeklilik yaşı düştü prim indirimi uygulandı. Milyonlarca vatandaşa Müjdeli Haber Az önce verildi. EYT yasası sonrası büyük emeklilik reformu için hükümet Düğmeye bastı. Artık emeklilik daha kolay olacak çünkü şartlar kolaylaştırıldı. SSK ve bağ-kur'lu çalışanlar için torba yasa ile yepyeni bir müjde geliyor. Yeni torba yasa içinde milyonlara erken emeklilik kapısını aralayacak maddede bulunuyor. Yaklaşık 4 milyon kişinin bu yasa ile beraber erken emekli olacağı tahmin ediliyor. Peki erken emeklilik yasası ne zaman çıkacak? Emeklilik yaşı ne zaman düşüyor? Erken emeklilik son dakika gelişmeleri ve detaylar haberimizde…



TBMM'YE 2. TORBA YASA İLE GELECEK

Yeni erken emeklilikte daha memesi için geri sayım başladı. EYT yasası sonrası gündeme gelen büyük emeklilik reformu sayesinde milyonlarca kişiye erken emeklilik yolu açılacak. Yeni emeklilik düzenlemesinin 2. torba yasasıyla TBMM'ye sunulması bekleniyor. Bu düzenleme 1999 yılı sonrası sigorta girişi olanları, prim eksiği olanları, eyt'yi kaçıranları, staj ve çıraklık mağdurlarını kapsayacak. Milyonlarca kişiye erken emeklilik yolu açacak olan düzenleme için tarihte belli oldu.


EKİM AYINDA TBMM'DE OLACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Arasında yeni emeklilik düzenlemesi için çalışmalar Son sürat devam ediyor. Erken emeklilik düzenlemesinin tarihi netleşti. Yeni emeklilik yasası TBMM gündemine Ekim ayından itibaren gelecek.1 Ekim 2023 tarihinde TBMM'de yeni yasama döneminin başlaması ile birlikte emeklilik düzenlemesinin de meclise sunulacağı öğrenildi. Yani yaklaşık 5 milyon vatandaş için ekim ayı resmen Bayram ayı olacak.



45 46 47 48 YAŞINDA EMEKLİLİK

Yeni düzenlemenin müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçtiğimiz aylarda vermişti. Erken emeklilik yasası ile birlikte birçok vatandaşa emeklilik yolunun açılacağı duyurulmuştu. Aynı zamanda yeni düzenleme ev hanımları için de emeklilik imkanı sağlayacak. Erken emeklilik için yaş indirimi uygulanacak ve başvuru yapan vatandaşlar 45-46 47 48 yaşında emekli olma şansını elde edecek.

Ev hanımlarına ise devlet tarafından prim desteği uygulanacak. İsteğe bağlı sigorta yaptıran ev hanımları primlerin üçte ikisini ödeyecek Geri kalanını devlet karşılayacak. Yine ev hanımlarının çocuk sayısı ve evlilik süresi de emeklilik yaşlarını öne çekecek.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR