PSG Stadında Bomba Düzeneği

PSG-Bordeaux maçından hemen önce Parc Des Princes stadına yakın bir alanda bomba düzeneği bulundu.

PSG Stadında Bomba Düzeneği
Yayın Tarihi: 3.10.2017 16:04:00

Fransa Ligi'nde geçtiğimiz Cumartesi günü Paris Saint Germain'in Bordeaux maçından önce patlatılmaya hazır bir bomba düzeniğinin stat çevresinde bulunduğu ortaya çıktı.

Parc des Princes Stadı'nın yakınında, bir vatandaşın uyarısı üzerinden uzaktan cep telefonu ile patlamaya hazır bir bomba düzeneği bulundu. Maçtan kısa bir süre önce bir grup tarafından ev yapımı bu düzeneğin patlatılacağı iddia edildi. Olayla ilgili gözaltına alınan beş kişinin tutuklandığı açıklandı.

TERÖR EYLEMİNDEN ŞÜPHELENİYOR

Yaşananların ardından İçişleri Bakanı Gerard Collomb, Paris'in 16'ncı bölgesinde bir binanın alt katında bomba yapımında kullanılan gaz silindirleri ve ateşleme malzemesi bulunduğunu duyurdu. 

Bakan Collomb, gözaltına alınanlardan birinin 'radikalleştiği' şüphesiyle polis tarafından izlendiğini söyledi. Paris Savcılığı, olayı terör şüphesiyle soruşturuyor.

Yaklaşık iki yıldır terör örgütü IŞİD'in saldırılar düzenlediği Fransa'da bugüne kadar 230'dan fazla insan yaşamını yitirdi. Ülkede 13 Kasım 2015'te ilan edilen olağanüstü hal devam ediyor.




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR