PTT ihtiyaç kredisi ve detayları yayınlandı

PTT korona virüs salgını sonrasında ihtiyaç sahipleri için özel bir kredi paketi oluşturmuştur. Oluşturulan bu kredi paketi ise anlaşmalı olan 6 banka üzerinden çekilebilmektedir. Normal kredi paketlerinden daha düşük faiz oranlarına sahip olan bu krediler ise ilgili koşulları sağlayan herkes tarafı

PTT ihtiyaç kredisi ve detayları yayınlandı
Yayın Tarihi: 24.08.2020 21:44:00

PTT korona virüs salgını sonrasında ihtiyaç sahipleri için özel bir kredi paketi oluşturmuştur. Oluşturulan bu kredi paketi ise anlaşmalı olan 6 banka üzerinden çekilebilmektedir. Normal kredi paketlerinden daha düşük faiz oranlarına sahip olan bu krediler ise ilgili koşulları sağlayan herkes tarafından alınabilmektedir. Her banka ise belirli tutarlarda kredi verebilmektedir. Bu noktada kredi tutarını belirledikten sonra en uygun bankadan kredi talebi oluşturmak gerekmektedir. Ancak PTT, her başvuru yapan kişiye kredi verilmemesi hususunda çeşitli çalışmaları başlatmıştır. Özellikle kredi sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar haricinde PTT’den kredi alabilmenin yolu öyle kolay değildir. Öncelikli olarak kredi başvurusu yapacak olan adayların mutlak surette yüksek gelir grubuna mensup olmaları gerekmektedir. Eğer yüksek gelir grubuna ait değilseniz yüksek ihtimalle kredi başvurusu reddedilecektir.

PTT ihtiyaç kredisini sağlayan bankalar olarak ise Burgan Bank, Aktif Bank, İNG Bank, Denizbank, TEB ve Vakıfbank söylenebilmektedir. Kredilere başvuru yapmak isteyen kişilerin ise T.C. vatandaşı olması ve 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Fakat 85 yaşını geçmiş olan kişiler kredi başvurusu yapamamaktadır. Başvurularda ise geçmiş kredi çalışmalarına göz atılmaktadır ve herhangi bir sorun bulunması halinde kredi sağlanamamaktadır. Bunun yanında aylık kazanılan tutarın yarısının kredi taksitini ödemeye yetmesi de gerekmektedir. Son olarak ise istenen kredi tutarının yüzde biri kadar dosya masrafı da talep edilmektedir. Kredi paketine başvuracak olan kişilerin de kredi tutarı ve yaş durumuna göre hayat sigortası yapması da şartlar içerisinde bulunmaktadır.

HANGİ BANKA NE KADAR KREDİ VERİYOR?

PTT ihtiyaç kredisi kapsamında birçok banka farklı tutarlarda kredi imkânı sunmaktadır. Öncelikle Burgan Bank’tan söz edecek olursak 55 bin liraya kadar kredi tutarını sağlayabildiğini söyleyebiliriz. Aktif Bank ise 30 bin liraya kadar kredi verebilmektedir. Denizbank ve İNG Bank ise sırasıyla 36 bin ve 45 bin lira kredi tutarları sunmaktadır. TEB ve Vakıfbank da sırasıyla 40 bin ve 20 bin TL kredi paketleri vermektedir. Bu bankalar üzerinden PTT ihtiyaç kredisi çekmek söz konusu olabilmektedir.

PTT KREDİSİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?


PTT aracılığıyla kişileri sunulan ihtiyaç kredisi kampanyasında uygulanan faiz yüzdeleri, kullanılan kredi miktarına göre değişkenlik göstermektedir.

PTT EMEKLİ KREDİSİNDE GÜNCEL FAİZ YÜZDELERİ ŞU ŞEKİLDEDİR:

Kredi miktarı 3.000 TL ile 4.999 TL arasında olan krediler için faiz yüzdeleri tüm vadelerde %1,98’dir.
Kredi miktarı 5.000 TL ile 9.999 TL arasında olan krediler için faiz yüzdeleri tüm vadelerde %1,65’tir.
Kredi miktarı 10.000 TL ile 19.999 TL arasında olan krediler için faiz yüzdeleri tüm vadelerde %1,55’dir.
Kredi miktarı 20.000 TL ile 55.000 TL arasında olan krediler için faiz yüzdeleri tüm vadelerde %1,49’dur.

PTT KREDİSİ VEREN BANKALAR

Müşterilerine belirli şartlar kapsamında PTT Kredisi veren bankalar şunlardır:
  • Aktif bank
  • Vakıfbank
  • Denizbank
  • Fibabanka
  • Burgan Bank
  • Şekerbank
PTT KREDİSİ KOŞULLARI NELERDİR?

Emekliye PTT kredisi başvuru koşulları şu şekilde belirtildi:
  • T.C. vatandaşı konumunda olmak
  • 18 – 80 yaş arasında olmak
  • Kredi kartı taksiti borcu olmamak
  • Düzenli bir gelir aldığını kanıtlamak
  • Aylık gelirinin yarısının PTT kredisinin bir taksitini ödeyebilecek olması
  • PTT maaş kullanıcısı veya PTT personeli olmak
  • Kredi tutarına uygun Hayat Sigortası olmak
 
 
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR