PTT’ye başvuru yapanlara 1000 TL yardım ödemesi yapılacak! Hemen başvuru yapanlara 1000 TL destek ödemesi yapılacak!

1000 TL Pandemi sosyal destek ödemelerinden faydalanamayan vatandaşlarımıza sevindiren bir müjde geldi. 1000 TL Pandemi sosyal destek ödemelerinde kimlerin kapsam dışı ve kimlerin kapsam içinde olduğu belli oldu. İlk aşamada sistemde başvuru yapanların tamamının kapsam dışı olduğunu gördük.

PTT’ye başvuru yapanlara 1000 TL yardım ödemesi yapılacak! Hemen başvuru yapanlara 1000 TL destek ödemesi yapılacak!
Yayın Tarihi: 6.05.2020 21:10:00

1000 TL Pandemi sosyal destek ödemelerinden faydalanamayan vatandaşlarımıza sevindiren bir müjde geldi. 1000 TL Pandemi sosyal destek ödemelerinde kimlerin kapsam dışı ve kimlerin kapsam içinde olduğu belli oldu. İlk aşamada sistemde başvuru yapanların tamamının kapsam dışı olduğunu gördük. Haber merkezimize gelen ekran görüntülerinde 100 başvurunun 98’i kapsam dışı, 49’u onaylanmış ve paralarını almış kişilerdi. Sistemde yapılan bir hata sebebiyle 1000 TL başvurusu onaylanan kişi de onaylanmayan kişide de aynı hata ‘Kapsam Dışı’ yazıyordu. Ancak bugün yapılan bir güncelleme ile beraber kimlerin gerçekten kapsam dışı kimlerin kapsam içi kaldığı öğrenildi. Bu sebeple kapsam dışı kalanlara e-Devlet üzerinden yapılan başvurulara PTT aracılığı ile ödenecek olan kişilerin hangi kapsamda olduklarını açıklıyoruz.

Sadece gerçek ihtiyaç sahiplerine yapılacak olan 1000 TL yardım ödemeleri neredeyse tamamlandı. Başvuranların büyük bir kısmı 1000 TL’lik bu yardımdan çok kolay bir şekilde faydalanabilirken ufak bir kısmı da reddedilmişti. 1000 TL yardım ödemesi almak isteyen vatandaşların sağlamaları gereken koşullar bu süreçte ön plana çıkarken ödemelerde bazı esnetilmeler yapılacağı da açıklandı. Bu kapsamda Maliye Bakanı Berat Albayrak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve bakanlık tarafından açıklanan o başvuru koşulları.


SOSYAL YARDIM KAPSAM İÇİ BAŞVURU KOŞULLARI

Sosyal yardım ödemeleri için herkes başvuru yapabilirken sadece gerçek ihtiyaç sahiplerinin bu 1000 TL maddi yardım ödemelerinden faydalanabildiğini biliyor musunuz? Açıklanmış liste işte şu şekilde:
  • Bir aileden bir kişinin başvurusu kabul edilecek ikinci başvuru kabul edilmeyecek.
  • 4/a kapsamında çalışan kamu işçileri ile 4/c kapsamında çalışan memurlar da başvuru yapamayacaklar.
  • ve 2. faz yardımlardan faydalananlara da 3. faz yardım ödemelerinde ödeme yapılmayacak.
  • Emekli, dul ve yetim maaşı alanlarda 1000 TL yardım alamayacaklar.
  • Kısa çalışma ödeneği alanlar, işsizlik maaşı alanlar da bu ödemelerden yararlanamayacaklar.
MALİYE BAKANI AÇIKLAMASI NEYDİ?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konu ile alakalı açıklama yaparken şu sözleri kaydetmişti: “Destek kapsamına girmeyen, ancak bu dönemde gelirini, işini kaybeden vatandaşlarımıza da bin lira nakit yardım yapacağız. Bu kapsamda e-devlet üzerinden başvuruları başlattık” ifadelerine yer verirken daha sonra ise “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca ulaştırılan yardımlardan, sosyal güvenceli birinin bulunmadığı haneler ile sosyal güvenceli biri olmakla birlikte, hane içindeki kişi başına düşen geliri asgari ücret net tutarının 1/3’ünden az olan haneler faydalanabiliyor” demişti.
 




HABERİ PAYLAŞ

 
 
 


ÇOK TIKLANANLAR